Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Министър Бъчварова награди двамата гранични полицаи за смелостта им

granicaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Със заповед на министър Бъчварова са наградени младши експерт Людмил Мирчев, командир на кораб и младши инспектор Светлин Владимиров, механик, и двамата служители в База „Гранични полицейски кораби“-Видин към РДГП – Русе.

Двамата получават Почетен знак на МВР III степен за безупречно и професионално изпълнение на професионалните си задължения. Те проявяват смелост и себеотрицание на 25 юли 2015 г. На този ден двамата служители оказват съдействие на колегите си от ГПУ- Козлодуй при охрана на провеждащия се Фестивал на рибата и рибаря в района на пристанище село Остров, община Оряхово.

Около 14:30 часа, по време на вахта, младши експерт Людмил Мирчев – командир на граничен полицейски кораб и младши инспектор Светлин Ангелов Владимиров, механик на кораба, водели наблюдение по течението на река Дунав, в посока село Горни Вадим, община Оряхово. Те чули викове за помощ. Забелязали във водите на реката две давещи се жени. Двамата служители реагирали незабавно. Младши експерт Мирчев скочил във водата и започнал да избутва давещите се към брега, където младши инспектор Владимиров му помогнал да ги извадят от водата. В резултат на светкавичната и професионална реакция на служителите, двете жени, майка и дъщеря на 45 и 25 години от село Остров, са спасени от удавяне.

 Във връзка със случая в РДГП – Русе е постъпило благодарствено писмо от кмета на Община Оряхово Росен Добрев с поздравления за професионализма, доблестта и хуманността, проявена от служителите. И двамата служители на Гранична полиция са на работа в МВР от 13 години.

   

   

 

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n