Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Друг негов колега бе закопчан в Троян

bmwГБ

Полицаи от Троян задържаха участник в схема за телефонни измами. На 17 септември 70-годишна жителка на село Чифлик подала сигнал в полицейското управление. Възрастната жена обяснила, че е станала жертва на телефонна измама - била въведена в заблуждение, че е пострадал неин близък роднина, поради което предала на непознат за нея човек сумата от 1170 лева.

Незабавно били организирани заградителни действия, при които за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди 80“, управляван от 32-годишен мъж от Троян. У него, при извършения му личен обиск, служителите на реда открили найлонов плик с 1170 лева. В хода на работата по случая разследващите установили, че мъжът е съпричастен и към извършена два дни по-рано телефонна измама, чиято жертва станала 79-годишна жена от село Голяма Желязна. Троянецът е разпитан пред служебен защитник, направил е пълни самопризнания, изяснено е, че е действал като посредник при получаване на исканите суми. Задържан е за срок до 24 часа.

При друг случай 25-годишен стар познайник на полицията от град Ветово – столицата на телефонните измамници - е бил задържан принудително от полицаи от РУ – Полски Тръмбеш и Горна Оряховица, след като опитал да осуети проверки на територията на двете полицейски управления. На 16 септември в 16.30 часа, в полицейското управление в Полски Тръмбеш е бил получен сигнал за лек автомобил „БМВ“ с чуждестранни транзитни табели, който се движел по пътя Велико Търново – Русе и не е спрял на подаден сигнал със стоп-палка за спиране. Служители на управленията във Велико Търново и Горна Оряховица предприели заградителни действия за принудително спиране на автомобила в района на с. Раданово. При приближаването му, шофьорът вместо да спре  увеличил скоростта и насочил колата към намиращия се наблизо униформен служител. Минал през лентата за принудително спиране, спукал предните гуми, но въпреки това продължил в посока Русе. След намесата на още двама полицаи водачът е бил принуден да спре, но побягнал към царевична нива. Минути по-късно бил задържан. Установена е самоличността му – 25-годишният А.П., известен с участието си в редица телефонни измами. При оглед на автомобила е установено, че А.П. е подменил предната регистрационна табела, а задната закрил с чужди транзитни табели с изтекъл срок на валидност. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство в РУ – Полски Тръмбеш по чл. 270 ал. 1 от НК. Изяснява се евентуалното му участие в схеми за телефонни измами, извършени на територията на областта.

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n