Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Патриотите ще протестират на 1 октомври пред ДКЕВР срещу готвеното увеличение от 10 %

VMROГБ

„Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ е категорично против планираното увеличаване на цената на тока за българските граждани и фирми от ДКЕВР, подготвяно на заседанията на комисията на 1 октомври 2014 година”, това заявиха в специална декларация Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. 

Очевидно, политическите сили, управлявали досега, бързат да прокарат чрез своите протежета в ДКЕВР това престъпно решение 5 дни преди парламентарните избори, за да размият своята вина и отговорност за кризата в енергетиката, убедени са патриотите.

Според Патриотичнния фронт решение за промяна на цените на тока може да има само и единствено в посока на неговото намаляване, тъй като обществено известни са фактите за огромните кражби и злоупотреби извършвани при производството, разпространението и продажбата на ел-енергия за вътрешния пазар и за износ. Патриотите настояват за спешно извършване на проверки и изготвяне на одит за състоянието и стойността на всяка една от фазите на ценообразуването, като се започне от добива/вноса на енергоизточници, производството на електроенергия (в т.ч. зелена енергия, ВЕЦ-ове, заводски централи и др.), преноса и пласмента. Едва след изготвянето на пълен одит в енергетиката, извършен от компетентни органи с участието на обществени организации и сдружения, може да се коментира каквато и да е било промяна на цената на тока. В противен случай ДКЕВР ще продължи да изпълнява функцията на добре смазан механизъм за повишаване на цени в ръцете на енергийната мафия – твърдят от Патриотичния фронт.

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” ще мобилизира всички свои симпатизанти и граждани на протест срещу мащабните кражби и злоупотреби на 1 октомври 2014 г. от 11:00 ч. пред сграда на ДКЕВР.

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n