Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Куражлия столичанин помогна на полицията да сгащи четирима грабители

suha_pastaГБ

Столични полицаи установиха и задържаха двама мъже за телефонна измама. На 23 септември в Четвърто РУ възрастна столичанка се оплакала, че в около 21 часа на домашния й телефон се е обадил „внукът й“, който живеел в чужбина. Обяснил й, че негов приятел ще донесе важни документи, продиктувал й номера на мобилния му телефонен, за да му позвъни. Жената тутакси побързала да се свърже с мнимия познат, от който разбрала, че трябва да заплати 2 700 лева такси за очакваната пратка.

Малко по-късно пред входа на жилището си тя предала исканата сума, в замяна на което получила пакет, увит в хартия. Столичанката разбрала, че е измамена, когато се прибрала у дома и отваряйки пакета намерила в него сухи пасти. В резултат на проведените оперативно-издирвателни  действия криминалистите влезли в дирите на П.П /20 г./ от Павликени, криминално проявен за грабежи и шофиране без книжка, и Н.Н. /25 г./ от Левски, с криминалистически регистрации за кражби.

И още кримки от София - четирима извършители на грабеж попаднаха в ареста на Трето РУ. Сигналът, че жена е нападната от трима мъже и жена, бил получен на 24 септември около 23.30 часа. Извършителите ударили жертвата си с метална тръба и отнели дамската й чанта, съдържаща лични документи и пари, и избягали. Сигналът подал неволен свидетел на инцидента, който последвал нападателите. След проведени незабавни заградителни действия служителите на Трето РУ задържали двама от извършителите, а малко по-късно и останалите двама. Установена била и самоличността им - С.К. /22 г./,  Р.И /18 г./, И.Х. /20 г./, тримата от София и 19-годишната Я.Х. - жителка на Койнаре.

 

   Fluida

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n