Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Започна поголовна проверка на къщите за гости, построени с пари на ЕС

manГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Българското гостоприемство е пословично. Но, когато то се примеси с „усвояване“ на еврофондове, работата става за ОЛАФ. Върховната касационна прокуратура извърши

проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. ВКП е сезирала КПКОНПИ за извършване на проверка и преценка за конфликт на интереси за Александър Манолев във връзка с неговите къщи за гости. На Манолев вече е взета мярка за неотклонение - парична гаранция от 100 000 лева.

На 23. април Върховната касационна прокуратура възложи на ГДНП и проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС, от семейството на народния представител Елена Йончева.

С оглед възложените от ВКП проверки, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка на всички проекти с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости на територията на цялата страна. На място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение.

 

 

   Fluida

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n