Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Мартина Апостолова спечели наградата за най-добра актриса

irinaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 37-то издание на Международния филмов фестивал в Техеран, българският филм „Ирина“ спечели престижната награда за най-добра женска роля. За пореден път силната актьорска

игра на Мартина Апостолова бе заслужено отличена. Пълнометражният дебют на Надежда Косева се радва на огромен успех и не спира да печели отличия на международни кинофестивали и да радва публиката.

Отличието „Сребърен Симург“ бе получено на церемонията по връчване наградите на фестивала от продуцента Стефан Китанов. Припомняме, че младата актриса вече спечели призовете за женска роля на фестивалите във Варшава, Котбус, Тбилиси и Хонг Конг, както и „Златната роза“ във Варна. През април Мартина бе сред номинираните и за Международните филмови награди „East – West. Golden Arch“, които се присъждат на най-добрите филми, създадени в Източна Европа и Западна Азия.

„Ирина“ е продукция на Арт Фест в копродукция с Фронт Филм, Доли Медиа Студио и Райт Солюшънс, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз и Югоизточната европейска филмова мрежа. Поздравления за Мартина Апостолова и целия екип на филма!

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n