Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Само в Лос Анджелис дебютът на Надежда Косева спечели три ценни трофея

nadГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Най-добър филм, Най-добър дебют и Наградата на публиката са престижните отличия, присъдени на първия филм на Надежда Косева в Лос Анжелис. „Ирина“ участва в конкурсната програма на 14-ия

SEEFest (South East European Film Festival), проведен от 1. до 8. май в ЛА. В конкуренция с 11 филма от Югоизточна Европа, пълнометражният дебют на Надежда Косева спечели както журито, така и зрителите, които имаха възможност да проведат вълнуващ разговор с режисьорката след прожекцията в Бевърли Хилс.

Дебютният игрален филм на Надежда Косева „Ирина“ спечели и зрителите на 16-ия Международен кинофестивал „Crossing Europe“ в австрийския град Линц. Режисьорката получи лично Наградата на публиката в компанията на сина си Никола. „Ирина“ участва в международния игрален конкурс заедно с още десет силни заглавия на млади режисьори от Централна и Източна Европа, повечето от които са били представяни в основните програми на престижни световни фестивали като Кан, Берлин и Венеция.

И още - дебютният игрален филм на Надежда Косева покори още един международен връх. На 10-ия кинофестивал в Бари, Италия, бе връчен специален почетен диплом (Special Mention) от артистичното ръководство на фестивала на българската актриса Мартина Апостолова за ролята ѝ в „Ирина“. Мотивацията на журито гласи: „За вдъхване живот на героинята, която преминава през трудностите с незабравима сила на човешкия дух”. Поздравления!

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n