Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ще гледаме премиерно „Физика на тъгата“ на Тео Ушев и „Засукан свят“ на Куркински

kurkГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сред акцентите в програмата на фестивала Киномания е „Нарисувай ми тъга“ – вечер на Тео Ушев. На 17. ноември в зала 1 на НДК ще станем свидетели на две събития – българската премиера и единствена прожекция на анимацията

на Теодор Ушев „Физика на тъгата“ по едноименния роман на Георги Господинов. Филмът имаше своята световна премиера на фестивала в Торонто и даже беше отличен със специална награда в категория „Късометражно кино“.

Другото събитие, с което ще започне вечерта на Тео Ушев е музикално-визуалният спектакъл „Четирите годишни времена” на Вивалди. Проектът е реализиран от Токийския университет на изкуствата, като визуалните картини на четирите годишни времена са дело на четирима художници от Естония, Япония, Русия и България в лицето на Тео Ушев. Музикалното изпълнение на живо в зала 1 ще бъде на Quatro ансамбъл със солист Иван Пенчев.

И още филмът “Засукан свят” на Мариус Куркински ще открие 33-ото издание на “Киномания” на 14. ноември в Зала 1 на НДК. Филмът е екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази“ на писателя Николай Хайтов. Във филма ще видим Мариус Куркински, Камен Донев, Ана Пападопулу, Виктория Колева, Вяра Коларова, Велислав Павлов, Димитър Николов, София Бобчева и Димитър Рачков. Филмът разказва за Милю – малкият човек, който в целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”.

 

 

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax