Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Българските спецове са отличени за борбата срещу източването на банкомати

EuropolГБ

Европол награди 17 служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по време на работна среща в Чикаго (САЩ) с участието на Европол и федералната служба на САЩ „Сикрет Сървис”. Отличията се връчват на българските експерти за постигнати значими резултати при осъществяването на международна операция през май 2014 г. съвместно с чуждестранна партньорска служба и експерти от Европол за разкриване и пресичане на дейността на организирана престъпна група, извършваща престъпления с електронни платежни инструменти (ЕПИ).

При операцията на територията на България са разкрити 3 работилници за скимираща техника, задържани са 6-има български граждани, участници в организираната престъпна група и е иззета скимираща и друга техника.

Ръководителят на Европейския център за борба с киберпрестъпността към Европол Троелс Йортинг подчерта, че през последните години българските служби са постигнали изключителни резултати в борбата с престъпленията с ЕПИ. Отбелязано бе, че провежданите операции от служителите на ДАНС по линия на противодействие на организираната престъпност са пример за отлично взаимодействие и координация на международно ниво, което е от особена важност за постигането на успехи.

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n