Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Навлизаме в период, в който руският „монарх“ започва да си търси наследник

put

Петър ПЕТРОВ

Русия навлиза в нова ера! Смяната на най-верния човек до Путин - Медведев може да означава само едно. Навлизаме в период, в който руският монарх започва да си търси

наследник. Възможно е да улучи още от първия път. Но е възможно в следващите 2-3 години да станем свидетели на същия процес, който доведе Вл. Путин от Петербург в Москва. Преди него се изредиха и си заминаха няколко вероятни наследници на Борис Елцин.

В България можем да си отдъхнем. Опасността от руска инвазия ще се сведе до "0".

Лично аз смятам, че едно предполагаемо руско нахлуване на Запад ще изглежда коренно различно от това, което ни внушават янките отвъд Океана.

Мисля, че след нахлуването ще се случи същото, каквото е станало след битката при Ватерло. Руските пълководци изобщо не са предполагали защо се бият така яростно техните войници и офицери в днешна Белгия.

След като спечелила битката, руската армия, състояща се от 110 000 щика нахлува във Франция. Само за няколко седмици дезертират 40 000 бойци и командири. Хвърлят мундири, продават оръжието и се пръсват из цяла Франция. Хващат се за каквото и да е работа.

Няколко десетилетия след това руските царе се опитват да сключат договор с Франция за репатриране на тези 40 000 души. Защото те са си били в болшинството крепостни селяни. Напразно...

Така си представям аз руската опасност. Идват едни нелегални имигранти с оръжие в ръка. Настаняват се в Европа и после няма да има сила да ги върне обратно в Русия.

Имам братовчед с потекло от Медвен.

Прадядо му Руси Казака е останал след инвазията на Дибич Забалкански. Цялата му сотня се разбягала в Ришкия проход и войниците се заселили трайно в България.

----------------------------------

Бел. ред. Първата публикация на този текст е във ФБ-профила на автора

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n