Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Наглеците отмъкнали от музея в Сливен пищов, нож и ятаган

hadji_dimitarГБ 

Поредната новина, която ни кара да се срамуваме, че сме българи: неизвестни засега примитиви посегнаха и на оръжието на един от светците на българската Свобода – хаджи Димитър! 

Криминалисти на областната дирекция на полицията в Сливен разследват нагъл обир от музея на Хаджи Димитър. Сигналът за проникването в сградата бил получен между 3:30 и 4:00 вчера сутринта.

  По първоначални данни от едно от помещенията на втория етаж са откраднати три експоната с историческа стойност - ятаган с кания, пищов и нож. И това не е първото посегателство над подобни български светини – през август гръмна сензацията, че неизвестен крадец е обрал десетки ордени на опълченци от Паметника на свободата на вр. Св. Никола /който кой знае защо бе прекръстен от комунистите на връх Шипка/. Години преди това пък светотатствено бе окрадена медната обшивка на Вечния огън до легендарното Орлово гнездо. И по-срамният момент е, че крадците се оказаха няколко младежи от Казанлък, българи. А единият от тях излезе внук на достоен поет, известен с патриотичните си стихове.

Мерзката кражба в Сливен идва да ни покаже, че скопените от патриотизъм учебници по история, подпомогнати от тв-каналите, заливащи ни с шербет, кръв и сперма, вече дават своя резултат. Кога българското общество ще зададе на глас култовия вече въпрос „КОЙ?”; КОЙ има интерес от всичко това?!!

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n