Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

antimafiaГБ

Под ръководството на Специализираната прокуратура, в понеделник е реализирана специализирана полицейска операция, при която е неутрализирана въоръжена организирана престъпна група, действала на територията на гр. Враца и страната. В хода на разследването криминалистите са установили тартора на бандата, известен с прякора Главестия. 35-годишният мъж е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек.

Изяснено е, че заедно с подбрани от него криминално проявени лица, А.П. се е занимавал с незаконна лихварска дейност и събирал дължимите суми чрез принуда и насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой. При проведените оперативни действия били установени и членовете на групата, известни с прякорите Квиц, Зъбчо, Лунгара, Бижуто, Биби и една 30-годишна жена. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незаконно автоматично оръжие, съпричастна е към извършването на поръчкови убийства на територията на страната, като проявява особена жестокост и бруталност.
В хода на полицейската операция са извършени претърсвания на няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.
В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката „задържане под стража“ за всеки от тях.

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n