Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Правителството дава 4,2 млн. лв. за стимулиране на директори на детски градини и училища

BBГБ

"Да се предприемат такива мерки, които да прекратят рекета от страна на пътни полицаи по улиците", настоя министър-председателят Бойко Борисов. Въпросът беше обсъден в края на днешното правителствено заседание. Между другото, катаджията с парите от видеоклипа, е поискал да се пенсионира, след като е бил притиснат от началството си.

Освен това, Министерският съвет реши да предостави по бюджетите на общините 4 289 645 лв. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от директорите на общинските детски градини, училища и обслужващи звена и на педагогическите специалисти в общинските обслужващи звена.

Днес Правителството прие и решение да отпусне на Украйна хуманитарна помощ в размер на 50 000 евро. Средствата се осигуряват в рамките на планираните в централния бюджет за официална помощ за развитие и са предназначени за облекчаване на тежката социално-икономическа и хуманитарна обстановка в страната. Те ще бъдат предоставени чрез Международния комитет на Червения кръст.

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n