Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Лекарството вече е в болничната мрежа и започва неговото прилагане

reuiiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски посетиха Бул Био - НЦЗПБ ЕООД. Директорът на дружеството д-р Румен Кофинов показа на премиера 244 болнични опаковки хлорохин, които са произведени от предприятието. Той информира министър-председателя, че това количество лекарство ще стигне за лечението на около 2500

души, болни от COVID-19. Д-р Кофинов благодари на премиера, тъй като с негова помощ субстанцията за лекарството е внесена в България. Хлорохинът е издържал всички тестове и продуктът е освободен за употреба и веднага започват доставките по болничните аптеки в София. Разпределението е чрез Министерство на здравеопазването. Повече от 20 000 пациенти ще могат да бъдат лекувани с лекарствата в склада на Бул Био, тъй като страната ни разполага и с голямо количество дарения, уточняват от правителствената пресслужба. Премиерът Борисов възложи веднага да започнат доставките в цялата страна.

"Произвеждането на това лекарство е един безспорен успех. Това ни дава възможност за самостоятелно справяне на страната с този проблем", заяви професор Мутафчийски.

Той информира, че по указания на Националния оперативен щаб Дружеството на инфекционистите в България е разработило терапевтичните протоколи и е дало ясно и точно указание на болниците за безопасно използване на лекарството.

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n