Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Една от най-известните Фабрики за тролове работи във Велес

hsgfgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Фабрики за фалшиви новини водят информационна война срещу България заради Северна Македония. Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу България и държавите членки на Северноатлантическия договор. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните

мрежи. То се върши от служби и организации, които са свързани с „дълбоката държава“ в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция „Европа и новите глобални заплахи“. Евродепутати и международни експерти дискутираха актуалните заплахи за Европа по време на събитието. То бе организирано по инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки.

„Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България – абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи, добави Джамбазки.

Той подчерта, че в това нападение

са включени и редица български

общественици и хора, свързани с науката.

„Много често чуваме внушението, че ние трябва да подкрепим веднага Република Северна Македония. Защото в противен случай тя щяла да бъде нападната от Русия или от САЩ. Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от Северноатлантическия договор? Нали има член 5 на този Северноатлантически договор? Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив – в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония. Те са под прякото влияние на Белград и на Москва. Да не говорим, че се развива много широка антибългарска кампания в редица западноевропейски издания. Всички те са с ляв, ляволиберален, левичарски уклон, които провеждат безобразно враждебна и открито лъжлива кампания срещу България и българските интереси.“

Българският евродепутат говори и за „ислямокомунизма като вътрешна заплаха за Европейския съюз“. Той акцентира, че мнозинството от ляво-радикалните правителства толерират нашествието на ислямо-болшевизъм и на ислямски комунисти в своите държави.

„Аз ще добавя към тези заплахи и заплахата от китайския комунизъм. Дори да приемем, че китайският вирус беше нещо случайно. Нещо, което се е случило, защото няма санитарен и хигиенен контрол и няма контрол върху болестите в провинцията, от която се твърди, че е тръгнал. Но нека видим какви са ефектите от него. Световна пандемия, изключително тежка предстояща икономическа криза, чието начало дори още не сме видели. Срив на транспорта. Авиационният транспорт е приземен, стотици хиляди работни места са загубени. Туризмът, развлекателните бизнеси… Голяма част от дребния и средния бизнес в Испания, Португалия, Италия, Франция, Гърция, България беше основан върху туризма и възможностите да се пътува бързо и без граници. Да можеш да отидеш за 9 евро в Мадрид или в прекрасната Барселона. Сега това вече не е така, каза Ангел Джамбазки. Според него, това вече не е така

заради поведението на китайските власти.

Дори да приемем, че те не са отговорни за създаване на този вирус, никой не може да ни убеди, че те не излъгаха света. Че не подмениха бройките, заплахата от заболяването, карантинните периоди. Ако те бяха честни и откровени от начало, нямаше да занесат заболяването в Северна Италия и да поразят Италия тежко. Защото заразяването в Европа и Северна Италия стана след Китайската нова година. Тогава хиляди китайски работници отидоха в Северна Италия, където работят в текстилната промишленост. И това беше световна заплаха, на която системите за сигурност на западноевропейските държави, включително Северноатлантическият договор, не реагираха по никакъв начин!

В международната конференция „Европа и новите глобални заплахи“, която се проведе онлайн, се включиха още евродепутатите Анна Фотига (Полша), Херман Терч (Испания), Емануил Франгос (Гърция), Хорхе Виялба (Испания), Гунар Бек (Германия), Доминик Тарчински (Полша), както и българските депутати Милен Михов, Мария Цветкова и Юлиан Ангелов.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n