Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Остават още две седмици до връчването на Златните глобуси, дано един от тях да стане български

cГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Кариерата на младия актьорски талант Мария Бакалова очевидно тръгва рязко нагоре. Холивуд забеляза българската красавица, след като тя се превъплъти в леко неадекватната дъщеря на казахстанския журналист Борат във филма на Саша Барън Коен. Мария сподели със своите фенове, че е получила покана да се снима в новия филм на известния режисьор на комедии Джъд Апатоу. Нещо повече – нашата

актриса вече е в Лондон и сле края на задължителната карантина започват снимките на новата лента, в която тя ще си партнира с известния Дейвид Духовни, когото публиката си спомня като агент Мълдър от „Досиетата Х“. Другото известно име е Педро Паскал, познат ни от ролята на принц Оберин от сагата „Игра на тронове“. Сюжетът на комедията „Балонът“ е филм във филма – разказва за опитите на един снимачен екип да довърши започнат филмов проект, въпреки коронавирусната пандемия.

Да припомним, че 24-годишната Мария Бакалова наскоро бе номинирана в категорията „Най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл“ на американските награди "Златен глобус". Тя е родена на 4. юни 1996 г. в Бургас. Завършила е Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“. Но вместо музиката избира за своя професия актьорското майсторство – приета е в НАТФИЗ и учи в класа на големия театрален режисьор проф. Иван Добчев. Младата актриса участва в няколко филма преди големия си успех с „Борат 2”. Сред тях са българските „Трансгресия”, „XII a” и „Бащата”. Тя играе и една от главните роли в новата българска комедия "Като за последно". За ролята си във филма "Трансгресия" тя печели наградата за най-добра актриса на фестивала в Торонто през 2018.

Тази година церемонията на 78-мите награди "Златен глобус" ще се състои на 28. февруари. Да пожелаем успех на чаровното и талантливо българско момиче!

 

   

   

 

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n