Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Турция са арестувани руски килъри, пратени да убият двама чеченски опозиционери

frdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Правителството на Великобритания е в преговори с Украйна за продажбата на ракети “земя-земя” и “въздух-земя”, съобщава лондонският “Таймс”. Предмет на преговорите са ракетите “Бримстоун” (Brimstone), разработени от британския филиал на международния консорциум MBDA. Подобни ракети могат да бъдат инсталирани на украински бойни кораби, но и на бойни самолети от

изтребителната авиация. Стойността на една от тези модерни ракети е около 100 хиляди лири. По този начин Киев търси възможност да парира евентуална пълномащабна руска агресия.

И още новини, свързани с агресивното политика на Кремъл - в Турция са арестувани шестима души, заподозрени в политически и военен щпионаж в полза на Русия, съобщава радио “Свобода”. Четирима от задържаните са руски граждани, един е с узбекистански паспорт и един - с украински. Според следствието, шестимата са готвили нападения срещу живеещи в Турция чеченски опозиционери и са купували оръжие, за да осъществят плановете си, информира вестник Hürriyet с позоваване на информация от турската прокуратура. Според публикация на в. Sabah, следствието смята, че арестуваните са работели за Русия. По обвиненията в шпионаж те може да получат присъди от 15 до 20 години затвор. Уточнява се, че сега те са в затвора Малтепе. А електронното издание „Кавказ.Реалии“ съобщава, че заподозрените са смятали да извършат покушения срещу двама души: блогъра Хасан Халитов и командира на един от из отрядите на чеченските джихадисти в Сирия - Рустам Ажиев. До този момент официален Кремъл не е коментирал ситуацията.

 

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq