Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Лозан като Дон Кихот, предупреждава за следизборна прегръдка на ДБ с Корнелия

jjГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, също водят към „угоените паяци“ на ДС. Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията, написа в личния си профил във ФБ кандидатът за президент Лозан Панов. От думите му става ясно, че НАП обжалва решенията на съда по ревизионните актове на Панов и съпругата му и както самият той пише - "терорът върху семейството ми

ще продължи" и при Румен Спецов. Ето го и неговото предупреждение, 1 към 1, с леки съкращения:

„Мили, толкова много и дълго лъгани хора, изминаха цели три десетилетия след падането на Желязната завеса, а ние все още сме „мухите“, които „угоените паяци“, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност, продължават да ловят в своите капани… Днес, те са принудени да търсят един по-перфиден начин, за да ни хванат още по-здраво в своята примка. „Паяжините“ им отново са здраво оплетени чрез медиите, от чиито страници и екрани цинично ни гледа новият ни „спасител“. До него с гордо вдигната глава в Инициативния му комитет са се наредили една дузина, публично известни ченгета, официално свързани с Държавна сигурност, които днес се считат за авторитетите, издигнали настоящия ни държавен глава за президент.

Нека си припомним, че през 2009 г. Бойко Борисов също дойде на власт с медийно потънали в мъгла редовни избори, а не с преврат, и хората му повярваха, само защото им беше обещал да накаже корупцията на Тройната коалиция. Фалшивите обещания се сипят и днес, а случващото се удивително напомня за 2009 г., когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов като Батман и Супермен, на които удивително наподобяват някои нови момчета в политиката ни днес, громяха от телевизора корупцията на всички нива. Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, отново водят към „угоените паяци“. Анимационните филмчета с громенето на корупцията, мили хора, са само прах във Вашите очи, а за истинско наказателно преследване се изисква работеща прокуратура. Главният прокурор е единственият, който има изключителните правомощия да започне наказателно преследване срещу когото и да било и единствен той може да стопира този процес.

Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление.

Историята се повтаря, когато не се поучим от грешките.

Питам се, защо никой вече не помни, че г-жа Корнелия Нинова беше част от Тройната коалиция, чийто кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост. Само преди броени дни нашумя един скандал, тъй като почетният консул на Русия Георги Гергов, се опита окончателно да заграби Пловдивския панаир. Именно г-жа Корнелия Нинова беше тази, която прокара стратегията за кражба, подчертавам, а не приватизация, по време на Тройната коалиция. Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат.

Дълги години имах честта да наблюдавам, как представителите на г-жа Нинова във Висшия съдебен съвет безусловно подпомагаха завладяването на съдебната ни система и мога да подкрепя това твърдение с безброй доказателства. Представителите на г-жа Нинова безусловно подкрепиха и избора на г-н Иван Гешев за главен прокурор - единственият, който е оправомощен в тази страна, да се бори с корупцията. Президентът, издигнат от г-жа Нинова, осигури безпрепятственото възкачване на г-н Гешев „на трона“, който ще гарантира сигурността на крадците през следващите години.

„Демократична България“ би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим.

Заради позицията, която заемам в съдебната власт, днес аз отново съм един от първите, които изпитват на гърба си „промяната“, която дойде с новата власт. Всъщност, едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите. От биографията на новия шеф - г-н Румен Спецов, научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС. Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация. По стар прокурорски обичай г-н Гешев „изпра“ и г-н Спецов, от което става ясно, че момчетата са успели някак да се разберат. Същият г-н Спецов поиска среща с мен, за да ме уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна. Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията?“

 

А ето и следващото българско предложение за Оскаровата надпревара -

вълнуващата трагикомедия

"Подмяната продължава"

 

 

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq