Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Какво да очакваме от следващата партия геополитически шах

gazaИлиян ВАСИЛЕВ

София не помни отдавна такъв митинг. Имаше достатъчно хора, за да обградим Народното събрание. Но на помощ на превратаджиите дойде госпожа Фандъкова, която постоянно си играеше с местата на митингите, така че или Възраждане и ВМРО или ДПС да получат удобна възможност. Няма значение, че местата са били заявени от преди доста време. Кметът на ГЕРБ служебно винаги осигуряваше  "медиен" контрапункт.

Останалото осигуриха автобусите - но пак сравнение между двата митинга не може да има. Едните са платени - транспорт плюс джобни за идването им до София, другите дойдоха доброволно.

Това, че правителството загуби вота не е нито изненада, нито непоправима беда. Напротив.

Първо, схващането, че правителство е загубило, почива върху погрешното приемане на желаното за действителност, тоест, че ПП е спечелила изборите и има безспорен мандат да управлява. Това не е вярно. Още в самото начало бе ясно, че задкулисието играе с резервни коне, особено с един троянски кон - ИТН. Можеше ли ПП да не поеме тази отговорност и да не състави правителство? Не можеше, особено в контекста на игрите и загубеното време от ИТН преди това.

То това беше и двойната игра на Борисов и Пеевски, ако ПП не поеме мандата - виждате ли, няма кой друг да управлява освен нас. Ако приеме, залагат мината и тя след време се взривява. Задължително. Орлин Алексиев и Пеевски са политически сиамски близнаци.

И това стана факт. Да, ще кажете - самоубийство за ИТН, но какво от това? Трифонов никога не е имал претенции на полето на политиката. Само на парите.

Второ, можеше ли правителството да направи повече? Със сигурност. Но това едва ли щеше да промени моментът на "истината" и задействането на мината ИТН. Защото рано или късно, правителството трябваше да настъпи по-сериозно интересите им.

Русия свали това правителство, в съчетание със задкулисието.

Но всяко зло за добро. Да започнем с уроците.

Потвърди се правилото - задкулисието постоянно генерира отровни двойници, по израза на Костов - изобщо четете горчивите му анализи на собствените му грешки, това е най-ценното. И сега ги има "отровни" двойници, които "блуждаят" в политическото пространство, готови да обслужат задкулисието. Стефан Янев е последния пореден проект, но на попрището на антиевропеизма и проруските насторения стана пренаселено - Възраждане, Янев, Атака, Патреоти, ИТН /това рязко усилено националистическо говорене от лидерите им не е случайно/. Видя се, че Македония е чалга в политиката, защото техният министър договори двустранния протокол и предложи българската позиция по френското предложение. Сега щели да гласуват срещу френското предложение. Демек, срещу постигнатото от техния министър.

Друг урок е, че при досегашното правителство комуникационната и коалиционна политика и практика е далеч от желаното. Няма как да спускаш решение в последния момент и партньорите да са хепи.

Добрата, в същност най-добрата новина е, че Пеевски и Борисов видяха кои са тези хора на площада и би трябвало да знаят, че времето на схемите е заминало. Времето, при което фейк атлантисти /които обезкървиха българската армия и построиха Турски поток/ и фейк либерали /инжектирали корупцията в българския проруски модел, което го направи несъвместим и враждебен на Запада/, ще бъдат заменени от истински атлантици /тези, които не се срамуват да подкрепят НАТО и Украйна/ и от истински европейци, които няма да сключват сделки за избор на гуверньор на БНБ, който да пази "техните" банки.

Войната тепърва ще навлиза в по-остри фази - тази битка бе временно спечелена от Борисов и Пеевски. Очаквайте от утре да наредят на парламента да заработи като пчелички и да приема бюджет и всички закони, които им трябват за да манипулират изборите. Може и френското предложение да приемат…

 

----------------------------------

Заглавието е от редакцията.

Проблемът на България се нарича "Газпром". Ако се откажем от руския газ, ще пресъхнат корупционните потоци на Кремъл и всички буреноподобни български политически формации ще посърнат, ще повехнат и изсъхнат - някак отсамосебе си. Запомнете това!

 

prok 

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq