Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

 brodkfj

Споделете ме

„Има човек, има проблем“. Човекът се казва Путин

ukhydwГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Тази сутрин, 29. юли, руската пропаганда съобщи за обстрел на затворническата колония в Еленовка, Донецка област, където се намират украински военнопленници. Пропагандистите твърдят, че уж „въоръжените сили на Украйна са атакували казармите, където се държат пленени украински войници“. Според изявленията на агресорите, били са убити 47 украинци. Руснаците пишат, че въоръжените сили на

Украйна са ударили колонията, за да убият затворниците, които "започнаха да дават показания". За какви точно "показания" става дума - не е известно. Източници от украинското разузнаване съобщиха, че са регистрирани руски артилерийски удари в посока Оленевка. Обстрелът е дошъл от страна на нашествениците. Друг източник твърди, че преди дни украинските пленници са били преместени в промишлената зона и са настанени в тази барака, която беше ударена на 29. юли.

Преди малко руската "РИА Новости" съобщи, че броят на убитите „азовци“ е стигнал 53, а други 75 украински пленници са били ранени.

Очевидно в случая става дума за предварително замислен разстрел на военнопленници. Още едно хладнокръвно военно престъпление се добавя в сметката на руските хуманоиди, които рано или късно ще бъдат изправени пред трибунала в Хага.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n