Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

 brodkfj

Споделете ме

Идат избори и е време да накажем политическите куртизанки

odkfjeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Правителството на Северна Македония подари на Украйна танкове Т-72, ​​Министерството на отбраната на РСМ потвърди тази информация след съответните съобщения в социалните медии с кадри на колона от военна техника. “В четвъртък конвой от македонски танкове се насочи към Украйна, потвърди Министерството на отбраната, като каза, че това са танкове “трето поколение” от батальон, който скоро ще бъде закрит.

Кадри показват няколко танка, покрити с брезент и натоварени на влекачи, но министерството на отбраната не уточни колко танка се насочват към Украйна”. Уточнява се, че македонската армия има на въоръжение 31 танка от този тип. Танковете са предоставени на властите в Скопие от Русия през 2000 година в разгара на етническите сблъсъци между албанските бунтовници и правителствените войски на Скопие. Да припомним, че година по-рано България подари на братовчедите от Вардарско мощно тежко въоръжение. През 1999 г. правителството на Иван Костов даде на Македония 94 танка Т-55 и 108 гаубици. Плюс по един пълен боекомплект за тези оръжия. Тоест – по 42 снаряда за всеки танк и по 100 за всяка гаубица.

Македонското министерство на отбраната обясни решението за безвъзмездно предаване на танковете на Украйна с оценката, че тези машини ще станат неконкурентоспособни след няколко години, както и с факта, че скоро ще бъдат заменени с модерни.

Когато фактите говорят, и боговете мълчат. Факт е, че макетата, които със своите сърбомански финтове ни дават често поводи за възмущение и присмех, се държат много по-адекватно от нас, като държава. В решителния час, когато целият цивилизован свят застава категорично на страната на отбраняваща се Украйна, политическите ни байганьовци, под натиска на московските платени проксита, не се престрашиха да помогнат на Киев. Докато уж провинциално Скопие го направи.

А официална София за пореден път доказва своята дезориентираност и неспособност да взема правилните решения. Ако искате примери – спомнете си Първата и Втората световни войни, когато винаги избирахме губещата страна и даже станахме достойни за пиперливи, но справедливи анекдоти. „Ако предстои световен конфликт и не знаете в коя коалиция да се включите, наблюдавайте България. След като София направи своя избор, вие се запишете в противниковия лагер. И ще сте сред победителите!“

А нещата са елементарно прости. Ако ни управляваха истински държавници, щяхме да дадем остарялата си съветска бойна техника на украинците, които имат въпиюща нужда от нея, за да защитят домовете си от руските мародери, жените и децата си от руските изнасилвачи и свободата си от посегателствата на Кремъл. В замяна на това нашите съюзници от НАТО ще ни предоставят безвъзмездно съвременна техника и превъоръжаването на Българската армия ще стане светкавично, без да дадем и стотинка от хазната.

Но, това не стана. Спомнете си кой попречи – разни корнелки и копейкиновци, радевци и яневци. Защо? Вероятно заради своята любов към онази страна, „где так вольно дышить человек“, пък макар и зад решетките на затвора /спомнете си къде са Навални и всички, които се осмеляват да нарекат черното – черно/. Безкористна или платена е тази любов – бъдещето и Bellingcat ще покажат. Спомнете си и кой прокопа скоростно като къртица турско-балканския поток на Газпром, кой търпи Лукойл да печели на наш гръб, без да плати и лев данъци. Безвъзмездно ли е това?

Изходът е следният – трябва категорично да затворим кранчето за Газпром. След като спрем оросителната система и бурените на българската гранд-корупция ще повяхнат и изсъхнат. В противен случай, кукувичата прежда ще продължава да изпива жизнените сокове на българската нива, до края на света.

Наблюдавайте внимателно действията на новото служебно правителство. Първата му работа ще бъдат „преговори“ с Газпром и приклякане пред изискванията на дребничкия Биг Брадър от Кремъл. Втората – спиране на всякаква военна помощ за Украйна и /защо не/ - пренасочването на тази помощ към по-нуждаещия се руски народ и неговата Армия-Освободителка…

Идат избори.

Братя българи, длъжни сме да накажем политическите куртизанки и да им кажем в очите: Не, ние отказваме да плащаме вашите сметки!

 

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n