Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Николаев купиха "Тигър" за $5000, за танк Т-72 се предлагат $50 000

tigraГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Украинските власти в Николаевска област закупиха брониран автомобил „Тигър“, който е на въоръжение в руската армия, за 5 000 долара - и предлагат на руските военни да им продадат и друга техника. Новината обяви началникът на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким в своя Telegram канал „Николаевский Ванёк“. „Имаме попълване на оборудването в резултат на „специална операция“. Това е

третият ни „Тигър", но е първият по тази процедура. Той не е трофей, а бе купен. За руснаците е за предпочитане техните близки да не си купуват Лада с "погребалните пари", които Кремъл им отпуска за тяхната смърт. Можете да ни продадете бойна техника, да останете живи и като се върнете у дома да си купите няколко лади за себе си.“ Това обяви в кратко видео Ким, видимо доволен от сделката. Виталий Ким обяви, че е платил 5000 долара за "Тигъра". И публикува инструкция за предаване на оборудването и съответния ценоразпис:

Танк - 50 000 $;

БМП, БМД и др. - 25 000 $;

Система за реактивен залпов огън - $15 000;

Самоходни гаубици и други подобни - 10 000 $;

Бронирани машини - 5000 $.

Украинските военни твърдят, че в момента се провеждат още няколко подобни „специални операции“, тоест сделки. „Веднага щом се убедим, че парите са пристигнали и купувачът вече е „в безопасност“, ще публикуваме резултата“, съобщават от ВСУ. Новопридобитият „Тигър“ ще претърпи лека рехабилитация /тъй като в момента вместо въздушен филтър има приспособена за целта готварска тенджера !/ и ще влезе в битка. „Тигърът“ на практика е руска ГАЗ-ка, и е имитация на американските „хамъри“. Първите бройки от тази бойна машина бяха приети на въоръжение в руската армия през 2019 година.

По-рано Виталий Ким съобщи, че първата подобна сделка за покупка на бойна техника от руските солдати е реализирана на 30. август в района на вече освободеното село Високополе е проведена първата "спецоперация" за доставка на тежко въоръжение. "Никой не предаде войниците и те със чиста съвест и пълни джобове продължиха отстъплението си, никой не ги принуди да се предадат. Всичко става анонимно", съобщава още каналът „Николаевский Ванёк“.

 

  

rfhy 

   

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n