Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Унищожителната експлозия бе потвърдена и от украинската разведка

alityГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Военно летище край руския град Псков е било поразено от мощна експлозия. За това съобщиха тази сутрин, 31. октомври, анонимни канали в Telegram. Според тях, два хеликоптера Ка-52 на военно летище близо до руско-латвийската граница, са пострадали. Украинското разузнаване потвърди новината за унищожаването на два руски щурмови вертолета Ка-52 на летището в Псковска област през нощта на

31. октомври, разузнаването твърди, че още два хеликоптера са получили значителни повреди и са неизползваеми. Информацията е от пресслужбата на Главното управление на разузнаването на Киев.

„Мощна експлозия избухна във военновъздушната база Веретье в Руската федерация (Псковска област, Остров 5) през нощта на 31. октомври. Два руски щурмови хеликоптера Ка-52 „Алигатор“ бяха напълно унищожени. Още два бяха значително повредени." Това гласи прессъобщението на ГУР. Според украинските разузнавачи, за отстраняване на последствията и разкриване на "диверсионни групи" е бил вдигнат по тревога личният състав на военното поделение, осигуряващо работата на бойната авиация, водят се следствени действия. Уточняват се детайли за унищожаването на друга бойна техника и личен състав. Разузнаването припомня, че цената на един „Алигатор“ е около 16 милиона долара. Тъй като Псков е достатъчно далеч, за да не може оттам да се водят активни действия срещу територията на Украйна, предполага се, че вероятно става дума за атака, организирана от руски партизани.

Да припомним, че атаката срещу военната база Веретье не е първият подобен удар на руска територия. Наскоро на военното летище Шайковка в руската Калужка област, което се намира на 200 км от украинската граница и на 270 км от Москва, избухна експлозия вследствие на удар с дрон-камикадзе. Безпилотникът е излетял от територията на Украйна и е прелетял безпрепятствено на 200 км от границата. Руската противовъздушна отбрана беше напълно безсилна. Тогава бяха унищожени два бомбардировача Ту-22М3. Руските власти се опитаха да потулят информацията за загубите в резултат на атаката. В Шайковка е базиран 52. гвардейски тежкобомбардировъчен авиационен полк. Именно от това летище излитат руските стратегически бомбардировачи с ракети с голям обсег на действие Ту-22М3. Именно от тях се изстрелват ракети Х-22 на територията на Украйна. От същите самолети са хвърлени неуправляеми бомби FAB-3000 върху защитниците на Азовстал. От тях руските ракети "Кинжал" летяха в района на Одеса.

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n