Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Топ-разузнавачът на Украйна обяви, че Владимир I е пътник, но ще види поражението на Русия

kyykjewsqГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ръководителят на украинското Главно разузнавателно управление Кирил Буданов заяви, че руският диктатор Владимир Путин наистина боледува от рак и ще умре много бързо, но след победата на Украйна във войната с Русия. Това каза украинският топ-разведчик в интервю за ABC News и уточни: "Той е болен от дълго време, сигурен съм, че има рак. Мисля, че ще умре много бързо. Надявам се много скоро."

Ръководителят на украинското разузнаване увери, че не гадае дали Путин наистина е болен, а знае със сигурност, че руският диктатор боледува от рак: „Просто го знаем – от хора, от източници“.

На уточняващ въпрос дали ГУР е получила тази информация от източници, близки до Путин, Буданов отговори: „Да“. Висшият разузнавач обаче е убеден, че руският диктатор ще умре, след като Киев спечели войната срещу Русия: „Тази война трябва да приключи, преди той да умре... Ще я спечелим през 2023 година.“

Според ръководителя на ГУР, след смъртта на Путин в Русия ще има смяна на властта и „не трябва да се страхуваме от нейната трансформация, защото това ще бъде от полза за целия свят“.

В своето интервю Кирил Буданов каза още пред ABC News, че Украйна планира голяма офанзива за пролетта, като най-ожесточените боеве се очакват през март. Това твърдение, обаче, очевидно е блъф и най-вероятно ВСУ ще се хвърлят в атака още сега, през зимата, когато почвата е замръзнала и тежките бойни машини се движат без проблем.

„Това, което светът ще види, е освобождаването на териториите ни и окончателното поражение на Руската федерация“. Това ще стане в цяла Украйна, от Крим до Донбас“. Нашата цел, и ние ще я постигнем, е връщане към границите от 1991 г., в които Украйна е призната от всички субекти на международното право“, подчерта той. Също така шефът на ГУР не изключи нови удари на територията на Русия, но не уточни кой ще стои зад тях. Той добави, че атаките ще се извършват "все по-дълбоко и по-дълбоко" в Русия, но ще може да коментира кой е извършил ударите едва след края на войната.

Другата новина е с източник Елисейския дворец. По време на телефонен разговор с Володимир Зеленски в сряда френският президент Еманюел Макрон обяви прехвърлянето на тежки бронетранспортьори AMX-10 RC, които също се класифицират като колесни танкове, в Украйна.

„Президентът (на Франция) пожела да разшири военната помощ (предоставена на Украйна), като се съгласи с доставката на леки бойни танкове AMX-10 RC“, се казва в изявление на кабинета на Макрон.

„Това е първата доставка на модерни танкове западно производство за украинските въоръжени сили“, подчертават от Елисейския дворец. Доставката ще включва и бронирани машини Bastion, които са оборудвани с 12,7 мм картечница. Bastion е 12,5-тонен 10-местен брониран автомобил, който се произвежда изключително за износ. А танкът AMX-10 RC е бойна бронирана машина, произведена от френската компания GIAТ. Оборудван е със 105 мм оръдие, 7,62 мм картечница и два електрически задвижвани димни гранатомета от всяка страна на купола.

В края на миналата година френският президент Еманюел Макрон потвърди новите доставки за 2023, които включват и самоходни артилерийски гаубици "Цезар".

 

 tankaew

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n