Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Зеленски: Не съм напълно сигурен, че Путин е още жив

putinwswГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес, четвъртък, Европейският парламент гласува в подкрепа на резолюция, която призовава за създаването на специален международен трибунал, който да преследва престъплението „агресия на Русия срещу Украйна“. Европейският парламент вярва, че създаването на специален трибунал ще запълни голяма празнина в настоящата институционална структура на международното наказателно правосъдие и трябва да се основава на стандартите и принципите, които се прилагат за Международния наказателен съд. В резолюцията депутатите подчертаха, че специален трибунал трябва да изправи пред правосъдието не само руския президент Владимир Путин, но и самопровъзгласилия се президент на Беларус Александър Лукашенко.

„Европейският парламент смята, че специален международен трибунал трябва да има юрисдикция да преследва не само Владимир Путин и политическото и военното ръководство на Руската федерация, но и Александър Лукашенко и политическото и военното ръководство на Беларус като държава съучастник, от чиято територия и с чиято логистична подкрепа Руската федерация води своята агресивна война срещу Украйна“, се казва в документа.

Евродепутатите отбелязаха, че подготвителната работа на ЕС по ad hoc трибунала „трябва да започне незабавно“ и да се съсредоточи върху създаването на механизми за трибунала в сътрудничество с Украйна и подкрепата на украинските и международните органи при предоставянето на доказателства, които да бъдат използвани при съдебните дела. Европейската комисия обмисля и възможността за създаване на международна прокуратура, която да разследва престъплението „руска агресия срещу Украйна“.

Междувременно, на срещата на върха в Давос, Володимир Зеленски заяви, че не е напълно сигурен, че Владимир Путин все още е жив. Това стана ясно по врече на речта на президента на украинската закуска.

 "Днес не разбирам съвсем с кого да говоря и за какво. – заяви Зеленски. - Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява на телевизионния екран, е той. Не разбирам съвсем, той жив ли е, той ли взема решения, или кой взема решенията там. Какъв кръг от хора?“

„Не разбирам много как можете да обещаете на европейските лидери едно нещо, а на следващия ден да започнете пълномащабно нахлуване в една независима държава. Просто не разбирам с кого си имаме работа. Като казваме "мирни преговори" - не разбирам много с кого ще преговаряме“, допълни украинският президент.

Между другото, думите на Зеленски идват в потвърждение на теорията, че понастоящем зад „аватара“ Путин се подвизават няколко души /двойници/, които са управлявани от една зловеща компания – реалните господари на Кремъл. Като един от главните „кукловоди“ е заподозрян Николай Патрушев. Да си спомним скандалното интервю с бившата първа дама на Русия - Людмила Путина, което тя даде за немското издание „Die Welt”.

Людмила Путина признава, че семейството им в никакъв случай не е било идеално. Като романтична девойка тя се влюбила и се омъжила за тогавашния офицер разузнавач. Чувствата ѝ обаче били попарени, тъй като възлюбеният ѝ се оказал тиранин, който се съобразявал единствено със служебните си задължения и често дори не забелязвал съпругата си. Тя му била необходима само като справка за добро семейно състояние и като майка на двете им дъщери. Екссъпругата на руския държавен глава се жалва, че е била подлагана на унижения, а животът с него бил истинско изтезание. От преживяния стрес тя загубила съня си и натрупала над 20 килограма.

Неколкократно Людмила Путина правила опити да подаде молба за развод, ала била заставяна да мълчи, като била изпращана в психиатрична клиника. Бившата първа дама споделя, че е преминала през всички кръгове на ада - психотропни вещества, издевателства, дори била заключвана в изолатор.

В началото на първия си президентски мандат Владимир Путин излязъл навън посред нощ, без да предупреди. Така и не се появил повече. Малко след това една нощ в дома им дошли хора, които търсели нещо специално. Тя била предупредена, че ако иска да живее, ще трябва да мълчи. Няколко дни след това се появил и първият дубльор на Владимир Путин, а тя била принудена да играе ролята на негова съпруга. Тя предполага, че я спасило това, че кремълската банда не успяла да открие точна нейна двойница. След продължил повече от 30 години брак Путини се разведоха цивилизовано през 2013 г. Людмила приела раздялата като избавление, а понастоящем живее в чужбина.

И още нещо, в подкрепа на тази хипотеза. Израелската графоложка Инеса Голдберг е сравнила писмо на Путин от 1992 година с документ, писан от „късния“ Путин. „В писмото от 1992 г. до Службата за сигурност на Украйна почеркът е по-плитък, по-бавен, по-скромен, по-припрян. В по-късния текст почеркът започва да показва признаци на вътрешна импулсивност, неконтролируемост и нарастващо чувство за собствена грандиозност. Не е необходимо да сте експерт или да използвате микроскоп, за да забележите промените в размера, разрастването, наклона и все по-големите "корони", които се изписват в горната част на буквите "в".“ Това уточнява И. Голдберг.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n