Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Военният разгром на орките ще реши и проблема с пълзящата ракова путинизация на България

belГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Желанието на руските войски да стабилизират фронтовата линия показва връщането на руската армия към отбранителен оперативен план, след като опитите за настъпление не доведоха до убедителни резултати. Това се казва в прегледа на разузнаването на британското министерство на отбраната от 25. март. Отбелязва се, че щурмът на руските войски на град Бахмут в Донбас до голяма степен е спрян. Според

британското разузнаване, това вероятно е следствие преди всичко от значителното изтощение на руските сили. Британското министерство на отбраната обаче отбелязва, че Украйна също е претърпяла значителни загуби при защитата на града.

„Ситуацията в Русия също вероятно се е влошила поради напрежението между руското министерство на отбраната и групата „Вагнер“, които предоставят войски в този сектор“, се казва в прегледа. Британското разузнаване сочи, че Русия вероятно е преместила оперативния си фокус към Авдеевка, южно от Бахмут, и сектора Кременная-Сватово на север, райони, където Русия най-вероятно се стреми само да стабилизира фронтовата линия. Това сигнализира за общо връщане към по-дефанзивен оперативен план след неубедителните резултати от опитите на Русия да започне обща офанзива от януари 2023 година.

Тоест, сега започва по-интересната част от военния спектакъл – новата украинска контра-офанзива, която би трябвало да доведе до разгрома на орките и прогонването им от земите на Украйна. Украинският успех не би учудил никого, тъй като окупационните руски войски понастоящем са комплектовани предимно от необучени и зле екипирани запасняци, а командването е принудено да разконсервира архаични оръжия като танковете Т-54.

Военният разгром, в комбинация с икономическата блокада на Москва, ще има силно положителен ефект върху страните от демократичния свят. Тъй като Кремъл ще бъде принуден да си пощи пъпа, т.е. да се занимава със собственото си оцеляване. А засетите хибридни плевели, в това число и в България, след като бъдат лишени от рублево напояване скоро ще изсъхнат.

Междувременно, ЮАР оповестиха, че ще се консултират с Москва по повод международната заповед за арест на обявения за военнопрестъпник руски фюрер. Тоест, с какви белезници би предпочел г-н Путин да бъде закопчан, когато отиде на срещата на върха на страните от БРИКС. Предполагаме - вероятно с розови, с пухчета?

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n