Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Всичката Мара втасала, че накрая джендърясала

genРумен СТОЯНОВ

Не бе, не че хапвайки обилно краставици, ще увеличиш своята полова мощ, за друго иде тука реч: по някое време чу се и разчу: Европ. съюз иска да бъдат краставиците (и) во Бугарско

всите прави. Даа, кривите краставици срамят, позорят ЕСе-то, че и правцата на човека, нима той, самси той, ще трябва унизително да рупа някакви там кривундели, в ХХI век? Мигар ще се резилим пред света я, ще сме за смях на кокошките ли?

Щом научих за тая право-краставична повеля, тогава съзнах колко е велик Европ. съюз: съвършеник, съвършено-съвършен съвършеник, няма шест-пет, ни пет-шест, оправя ред поред каквото не е в ред, ей опря до кривите краставици, та като едното нищо и тях ще изправи, че да се пулят и от завист пукат САЩ, Япония, Китай, да не говорим за дизайнерски нескопосна Русия.

Нали съм от Рио Драганейро, сиреч Драганфурт на Янтра, класическо зеленчукарско село, с гордост и възхита думам: не само били сме отлични градинари по Запада, но и отлични учители, зер потомци на люде, които сме изхранвали с домати, чушки, репи, хванаха се да оправят изгърбени краставици. Кой за каквото учил: руснаци произвеждат Новичок, съюзени европейци изработват правкраствичок, аз пък ги римно свързвам. Намериха се обаче люде злохулници, па отсякоха: всичката Мара втасала, че краставичасала.

След като разпореди българята да си оправят кривите краставици, Брюксел хвана да оправя и друга една краставица, при туй космата, наречена междукрачие. Как така, от къде на къдя раждат се човеците с тям натрапен пол, или мъжки, или женски, даденост и то за цял живот, още в майчината утроба, преди да си първем врякнал, още не си дошъл в мира сего, а твоят пол е установен и не подлежи на обсъждане, камо ли промяна. Туй ако не е натрапеност, покушение срещу правцата на човека, що е? Как така ми се натрясва пол без да мене питат сакам ли го или не? Моя пол трябва да си го избирам аз, аз. И нещо повече: ще си го менкам кога как искам, ако ще всеки ден, жена съм днеска, мъж нощеска, кеф ми риба, кеф ми паламуд, свобода, ма како, грешка, бате. Нявга било оная за „мъж и жена ги сътвори“ (Битие, 1:27), бе какъв те Господ патил, аз, аз избирам собствения си пол, не Той, свърши се Неговата, сега решавам аз. Що за дивотия: цял живот един и същ пол, ама че скука и досада, че да не турна отврат, защо да не опитам какво е да съм от другия пол, може да е по-хубаво или поне да видя какво се чувства, оно требе разнообразие и забавление, ту съм жена, ту мъж, пък защо не и хем жена, хем мъж, ех че готини са тия промеждугъчни видове от порядъка на женомъж и мъжена, да не говорим за още по-големи изтънчености като мъженамъж, женомъжена и прочия. Аз, аз, аз избирам полово какъв съм: примерно 64 на сто мъж, 30 на сто жена, останалата част е с неустановима полова принадлежност, те на туй му викам демо(но)крация.

Болшевишкият лозунг „Цялата власт на съветите!“ мълком бе преинакован в „Цялата власт на хомосексуалите!“ Ала по чисто тактически съображения (все още има особи назадничави, сред них непреклонни християни, та за да не вдигат вой до небесата, че великата хомоидея богохулна, богоскверна, богомерзка е), въвеждат се в упортеба по-благопристойничките понятийца джендър, джендърясвам, джендърство, джендърщина, джендърски: за предоверчиви двуноги рибоци нанизва се на кукичка мамливо червейче, дано я лапнат. След като глътнат коварната джендърова стръв, не бих се учудил, ако им бъде пробутано още по-лукавото кощунство против Всетвореца Вседържител: оти имам два крака, две ръце, с по три ще крача и работя по-бързо, ще изкарвам по-обилни еврове и доларе, лошо ли ще ми е, нека бъде воля моя, ще стана триног и трирък…

 

---------------------------------------------------------

Бел. ред. Авторът проф. Румен Стоянов е известен като преводача на български на шедьовъра „100 години самота“

   

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n