Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

След година-две може да придобием ефикасно бойно средство секънд хенд

mlkГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Придобиването на нова подводница на този етап за нас е невъзможно. Търсим възможност да повишим способностите на Военноморските сили и да върнем отново България на картата на подводното плаване с подводница втора ръка, заяви пред медиите контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили. Тя може да не струва нищо, но може да струва и много скъпо. Преди повече от

10 години придобихме от Кралство Белгия 3 фрегати и един "минен ловец“ на политическа цена. А миналата година във флота вдигнахме флага на два нови „минни ловци“ на символична цена благодарение на добрите взаимоотношения с Кралство Нидерландия, уточни той.

Търсим възможности да придобием подводница, която би изпълнявала способностите поне още 10 години на цена, която бихме могли да си позволим и която да не е тежест както за военния, така и за държавния бюджет, обясни контраадмирал Михайлов. В рамките на 1-2 години България може да придобие подводница втора ръка. Подводниците са най-интересното оръжие във Военноморските сили.

„Подводниците, към които ние се ориентираме, са добре поддържани, преминали са няколко модернизации във времето на тяхната експлоатация. Това е практика във всички развити морски държави. Това, че имаме намерение да закупим втора ръка подводници, не означава, че ще купим втора ръка способности“, подчерта командирът на Военноморските сили.

 

   

   

 

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n