Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Обаче във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще се учи паневритмия!

bbrНАШИЯТ КРЪСТ

Срещам на улицата една позната, на пенсионна възраст, с полиетиленова торбичка в ръка. От учтивост я питам: „Къде си тръгнала, какво носиш?“ Отговорът: „Куршум някакъв…“ Помислих, че не съм чул добре,

но тъй като бързах, продължих пътя си без допълнителни въпроси и без коментар.

Влизам в поликлиниката и се нареждам на опашката пред личния си лекар. Пред мен има и две-три майки с бебета. На ръчичките им – червени конци.

Влизам после в нета. И на втори-трети клик ми излиза следната новина:

„За първи път в образователната система на България влиза изучаването на Паневритмията, смъкната на Земята от Учителя Беинса Дуно. Инициативата ще се реализира във Великотърновския Университет. Квалификационен курс за инструктор по паневритмия вече предлага Центърът за квалификации на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през учебната 2018/2019 година. Образователната програма „Паневритмия: активности за здраве и социализация“ ще има за цел за съхраняване и разпространяване на паневритмията като уникална българска система от психо-физически упражнения за здраве, творчество и социализация, която е национален принос към европейското измерение на физическите активности за здраве. Предмети и преподаватели: 1.История и научни изследвания на паневритмията. - доц. д-р Людмила Червенкова; 2.Философия на паневритмията - д-р Мирослав Бачев; 3. Здраве и паневритмия. д-р Светла Балтова, д-р Иван Джеджев…“

Такива са случките от деня.

Нека да ги коментираме.

„Има неща, които не трябва да казвам пред никого – това са думите, които изричам при баенето по пълнолуние и наричанията, които казвам, когато лея куршум. Това е против уроки, страх, неврози… Хвърлям и боб… и от проклятия оправям хората!“ Това са думи на една от най-търсените баби в България. Тя предпочита да се нарича „знахарка“. Опашката от „пациенти“ пред къщата ѝ никога не свършва. Така е в цяла България – когато традиционната медицина не може да помогне, българинът се устремява към домовете на нетрадиционните лечители. Но помагат ли те? И КАК помагат? С изключение на традиционните билкари, останалите „лечители“ с чиста съвест могат да бъдат наречени окултисти. „Окултен“ означава скрит, потаен. Спомнете си казаното от знахарката: „Има неща, които не трябва да казвам пред никого“. С други думи, очевидно всички тези куршумолеячки, баячки, екстрасенски и бобохвъргачки са своего рода магьосници. Магия (от лат. magia – обреди, ритуали) се нарича употребата на ритуали, символи, действия, жестове и думи с цел използване на свръхестествени сили. Бог също е свръхестествена сила. Но общуването с Него става посредством правилата на основаната от Христос Църква. Другите свръхестествени сили са падналите ангели. Които се наричат още демони, дяволи или бесове. Не е трудно да се досетим, че домораслите български вещици също „лекуват“ с помощта на бесовете. Друг въпрос е дали демоните могат да лекуват? А трети въпрос – дали искат да лекуват? Според Божието откровение, дадено на човечеството в Светата Библия, падналите ангели /духовете на злобата/ са осъдени на вечни мъки в Огненото езеро след свършека на този свят.

Бесовете знаят това.

Завиждайки на хората, на които Бог е дал възможност за спасение и вечни райски блаженства, демоните се опитват да увлекат към погибел и човеците. В това е смисълът на сегашното им съществуване. Техни помощници в това начинание са въпросните окултисти – като се започне от откровените сатанисти, мине се през знахарките, хипнотизаторите и биоенерголечителите и се стигне до врачките като Ванга, „пророка“ дядо Влайчо и „преподобна“ Стойна. Почукате ли на вратата на подобни „лечители“ и „ясновидци“, вие се обвързвате с техните невидими помощници – демоните. И сте готови за огненото езеро…

Червените конци също се вписват в традиционното българско битие на бабините деветини – устойчиво и неповлияно нито от евангелизаторското дело на св. Борис Покръстител, нито от „научния атеизъм“ на социалистическите десетилетия. Добре, мили майки – уроки наистина съществуват. Но защо очаквате нечистите сили, които причиняват урочасването, да бъдат прогонени от един червен конец?! Най-сигурното средство против урочасване е Кръщението на младенеца. После – измиване на лицето със светена вода; има и специални молитви против уроки, които е отредила Църквата.

Както виждаме,

бабините деветини устремно нахлуват

и в българските ВУЗ-ове.

И трагичната ирония е, че именно Университетът, носещ имената на българските и славянски първоучители и просветители, които създадоха своята азбука, за да бъде просветен на родния си език нашият народ чрез Евангелието, допусна тази богохулна подигравка с тяхното свято дело. Въвеждайки в програмата си жалкото еретическо учение и практика на Петър Дънов. Господ е предупредил: „по плодовете им ще ги познаете“. Ето какви са плодовете на дъновизма - ако се поровите за повече информация, ще попаднете на много случаи, в които последователи на Беинса Дуно са полудели и са стигнали до самоубийство. Един разбор на еклектическото учение, дадено му от „ангела Елоим“, показва, че патриотизмът според него е отживелица, който ще разруши света. Втори враг, според Дънов, който пречи за щастливия живот на хората, е семейството. Той отхвърля съпружеската вярност и призовава за пълно сексуално разкрепостяване на личността. През 1937 г. дъновият последовател Михаил Иванов заминава за Франция и основава клон на Бялото братство, духовен център „Изгрев“, ваканционно селище в Алпите, лагер в Париж. След Втората световна война той е осъден на затвор за прелъстяване на своите последователки.

Българите, като повечето хора, обичат да се гордеят с националните си постижения. В този смисъл, до Джон Атанасов с чиста съвест може да се постави и Петър Дънов. В качеството му на вдъхновител и водач на Световната сексуална революция, изпреварила с около 60 години бунта на хипитата… Постижение, достойно за Книгата на Гинес!

 

 

   

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n