Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Оказа се, че руският тийнейджър се увлякъл по сатанизма

hramНАШИЯТ КРЪСТ

Преди пет дни, на 10. август един 15-годишен сатанист запали уникалната дървена църква „Успение Богородично“ в руския град Кондопога. Как се е стигнало до това зловещо умишлено престъпление? Преди две години тийнейджърът започнал да се интересува

от окултни символи, записал се в сатанинските групи, които открито съществуват в социалната мрежа VKontakte. С течение на времето, интересът му започнал да се проявява открито... Истината е, че нищо в живота ни не преминава без следа, че не е възможно да се потопите във виртуалния свят на греха и сатанинските символи и да излезете незасегнат от злото.

„В живота на човека има закон: всяко събитие оставя своите следи. Невъзможно е да опиташ наркотик и да останеш същия. Невъзможно е да гледаш порнографски снимки и да не се изкушиш. Невъзможно е просто да рисувате, съхранявате или да си татуирате сатанинските знаци и символи - и да останете свободни от тях.“ – споделя свещеник Валери Духанин.

Тийнейджърът, който извърши палежа на храма, преди две години започнал да се увлича от черна магия. На неговата страница в социалната мрежа има достатъчно тъмни и мрачни теми като "дяволопоклонничество", "орден на мрака", "масово разпространение на канибализъм". Според наличната информация, една година след като започнал да се занимава със своето „хоби“, тийнейджърът вече бил нападан от пристъпи на силен гняв, а след това открито заявявил, че иска да запали някой храм. Ето какво означава да се увлечеш от сатанински символи!

Драстичният случай с това руско дете, обсебено от силите на мрака, идва като стряскащо предупреждение за всички нас. Не казвайте: Какво ме засяга мен това?! Защото силите на злото са разпънали своите мрежи, а те са най-разнообразни. Ако се загледате по телевизията в поредната „битка на екстрасенси“, или посетите ясновидка или биоенерголечител, или пък отидете да ви леят куршум, или пък помолите ходжа да ви направи бяла магия за любов, или даже ако се вманиячите по хороскопи… Всичко това може да ви направи заложници на силите на мрака. Които ще ви превърнат в свои марионетки, преди да ви погубят окончателно…

 

 

   

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n

halba