Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

 brodkfj

Идат добри дни за българщината, оптимист е Виктор Стоянов, шеф на фондация „Македония“

viktoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Парламентите на България и Северна Македония приеха френското предложение относно условията за започването на преговори на РСМ за членство в Европейския съюз. На 17 юли външните министри на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи сложиха подписите си под двустранния протокол към Договора за добросъседство в чл. 12. Междувременно се появи информация, че наш сънародник е бил задържан

Прочети още...

Методическо ръководство за фалшифициране на Историята. Made in Beograd

susАнгел ПЕЛТЕКОВ

И тази година на 28. и 29. май в Сурдулица, Сърбия, за пореден път беше отбелязан т. нар. „Ден на Сурдулишките мъченици”, в присъствието на представители на правителството на Сърбия, общинската власт в Сурдулица, областната управа във Враня, 17 сдружения на организации, тачещи традициите на войните от 1912-1918 г., Армията, художествени състави и потомци на т.нар. сурдулишки мъченици.

Прочети още...

Твърди Силвия Начева, една българка от Торонто

silЮлия ХРИСТОВА

Тя е блогър, майка, фотограф, пътешественик. Силвия Начева живее в Торонто, Канада от близо 20 години заедно със семейството си. Преди няколко години спечели награда за най-добър блог именно там. Защо и как пътят я отведе до Канада - четете в интервюто на Юлия Христова със Силвия Начева.

 Силвия, разкажи ни за себе си в няколко изречения, с какво се занимаваш в Канада?

Прочети още...

Становище относно нападението срещу български журналисти и екоактивисти в оловно-цинкова мина

pegsГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Културно-информационният център на българското национално малцинство „Босилеград” остро осъжда бруталната агресия от страна на директора на фирмата „Босил-метал” Миодраг Вукайлович срещу телевизионният екип на предаването „Следите остават” на Българска национална телевизия и екоактивисти от София и Босилеград на пътя пред мината за олово и цинк „Подвирове” в с. Караманица, Босилеградско. 

Прочети още...

Самотните възрастни планинци от босилеградските села са безгласно обвинение срещу сръбската асимилаторска политика

yjuИван НИКОЛОВ

Босилеградската общественост отново бе скандализирана от информации, които излязоха в сръбския „Телеграф” за тежкото положение на самотни възрастни планинци в босилеградските села Мусул, Горна Любата и Назърица – на 30 - 40 километра от Босилеград. Оставени на доизживяване от семействата си (ако ги имат), от социалните и здравни служби, от държавните и общинските органи, от църквата, най-често

Прочети още...

TOPALOV

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg