Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Нашата делегация гостува на Пожарникарското училище в Касел

pdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Делегация  от Доброволното формирование „Аварийно-спасителна група – Казанлък“ и представители на „Пожарна безопасност и защита на населението“ посетиха Пожарникарското училище в град Касел, провинция Хесен.

Във Федерална Република Германия те гостуваха и на доброволни противопожарни служби в градовете Мелзюнген и Шварценберг. Посещението бе организирано от Община Казанлък, която е една от първите в България, създала доброволческо пожарникарско формирование. Нашите доброволци и професионални пожарникари участваха в семинар, организиран от Пожарникарското училище. Делегацията от Казанлък бе ръководена от гл. инсп. Злати Дрянов, а в нея участваха Анчо Шишков, началник на казанлъшката Пожарна, ст. инсп. Цветомир Цонков и доброволците Андриян Качанов, Виделин Видев, Здравко Балевски, Кольо Байков, Николет Загралова, Слави Иванов.

Пожарникарите доброволци са много добре организирани в Германия, всяко населено място има оборудвана с техника и сграда доброволческа служба и доброволните пожарникари се отзовават на сигнал до 10 минути. Имат и щатни професионални пожарникари, но безопасността на населението се осигурява предимно от доброволците.

„Да си доброволец-пожарникар за немския маталитет е чест и се възпитава още от най-ранна детска възраст“, споделиха впечатленията си нашите представители. Именно тези идеи още след Нова година те ще започнат да прилагат в Казанлък и областта – популяризацията на доброволческите формирования сред населението и специално сред децата, обучение на навършилите 16-годишна възраст за подготовка за включване в отрядите, изграждане на отношение сред учениците и подрастващите към защитата на родното място и пожарникарската професия – чрез обучение, спорт, участие.

 Казанлъшкото доброволческо формирование в момента наброява 30 доброволци. От своя страна, професионалните пожарникари в службата в Казанлък са още 50 на брой. 

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg

abbort