Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Център за обществена подкрепа - Казанлък при Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, се включва в събирането на помощи и материали за бедстващите и пострадали градове на страната. Обръщаме се към жителите на община Казанлък, с призив да се включим всички заедно в кампанията „Да подадем ръка”. Кампанията има за цел - събиране на вещи от първа необходимост за пострадалите от природните бедствия Мизия, Враца, Бяла Слатина, Борован, Крушовица и Галиче. Kоличествата хляб и храна са почти изчерпани. Намалява и бутилираната вода. Призоваваме големите хранителни вериги и всеки, който има възможност, да предостави хляб и готови храни - най-вече консерви, трайни продукти и пакетирани хранителни стоки.

 

Освен от храна и вода, бедстващите се нуждаят и от санитарни материали - основно памперси за бебетата и средства за лична хигиена. Също така хората могат да помогнат и с дрехи и одеяла. В сградата на ЦОП Казанлък се събират:

-          почистващи и дезенфекционни препарати,

-          почистващи материали – кофи, метли, лопати,

-          минерална вода,

-          спално бельо, хавлии, одеала,

-          дрехи

-          пакетирана храна

Адрес: гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община 2/ - до 22.08.2014г.

Бедственото положение в град Мизия остава, а в близкото село Крушовица започва отводняване.

Общинската администрация в града предупреди чрез системата за ранно оповестяване жителите да не влизат сами в наводнените си домове. Водата на река Скът продължава да се отдръпва, някои от къщите вече са достъпни, но съществува опасност основите им да са подкопани и да се срутят върху хората. Все още град Мизия е наводнен. Жандармеристи охраняваха къщите в наводнените квартали срещу мародери. Формиран е и отряд от доброволци – местни жители, които помагат на силите на реда.

В наводнените квартали в Мизия водата се оттича бавно. В бедстващия район има улици, къщи и дворове, в които водният стълб е над един метър. На други места се е отдръпнала изцяло. Калната вода носи боклуци, покъщнина, тела на удавени животни и остър мирис на блато и мърша. Спасителните екипи продължават първоначалния оглед за пораженията от бедствието. Социални работници помагат на пострадалите за попълване на молби за еднократна финансова помощ от социалното министерство.

Приливна вълна е наводнила стопански и частни имоти в северната част на град Бяла Слатина. Под вода в Бяла Слатина са автогарата, база на "Автобусни превози", няколко предприятия. Има разрушена една стара къща, но няма пострадали хора. Залят е участък от пътя Бяла Слатина-Кнежа. 250 души са евакуирани от града.

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg