Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Двама казанлъчани също са носители на епархийските отличия

vlaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В Митрополитския дом се проведе тържествено заседание на Епархийския съвет на Старозагорската света митрополия. Причината – изпълнение на решение от 7 май, с което трима души се удостояват с

отличия за развитието на дейността на Църквата на територията на Република Турция. „Това са трима заслужили наши сънародници, пазители на вярата, традициите, църковното и богослужебното дело“, заяви Негово Високопреосвещенство при връчването на отличията. С орден на името на св. прпмчк. Игнатий Старозагорски - I степен е удостоен единственият български свещеник в град Одрин – отец Александър Чакарък – за ревностно изпълнение на духовните му задължения и за особени заслуги към БПЦ. С орден „Св. ап. Карп“ – I степен са отличени Васил Вълчев – генерален консул в Одрин и Емил Велинов – директор на Дирекция „Вероизповедания“ при Министерски съвет. Емил Велинов направи кратък обзор на направеното от държавата от 2001 година насам за изграждането на храмовете и развитието на българската църковна общност в южната ни съседка.

Да припомним, че носител на орден „Св. прпмчк Игнатий Старозагорски“ - I степен е и свещеноиконом Петко Мотев, архиерейският наместник на Казанлъшка духовна околия. Наскоро с орден „Св. ап. Карп“ - I степен бяха удостоени Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, и бригаден генерал Пламен Йорданов, доскорошен командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Казанлък.

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg