Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Предстои ремонт на още две детски градини в Града на розите

uchГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Над 20 млн. лв. са инвестирани в обновяването на училища и детски градини на територията на община Казанлък от началото на мандата на кмета Галина Стоянова, като

основният паричен поток постъпва по евро-проекти. Обобщението направи заместник-кметът Лилия Цонкова пред журналисти на заключителната пресконференция по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“. По мащабния проект цялостно обновени посрещнаха за началото на новата учебна година 2018 – 2019 пет училища на територията на общината: ОУ "Свети Климент Охридски" - град Крън, ОУ "Свети Паисий Хилендарски" - село Хаджидимитрово, в град Шипка – ОУ “Свети свети Кирил и Методий“ и селата Овощник - ОУ "Д-р Петър Берон" и Ръжена - ОУ "Свети свети Кирил и Методий". Ремонтните дейности в училищата включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, подмяна на отоплителната инсталация и монтаж на нови котли на пелети, вътрешна реконструкция и обновяване на дворните пространства.

Общата стойност на проекта е в размер на 9 504 532 лв. Освен петте учебни заведения проектът обхваща и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“ – ДГ“Здравец“, ДГ“Слънце“ и филиал на 15-та ДГ“Звънче“. Строително-монтажните работи в тях включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново оборудване и осигуряване на мерки за достъпна среда.

„Извършените подобрения осигуряват по-добри условия за обучения на близо 1 100 ученици и повече от 200 души педагогически и помощен персонал“, посочи пред местни медии ръководителят на проекта инж. Кънчо Христов. 

Сградите на всички учебни заведения в град Казанлък са вече ремонтирани, а при детските градини предстои ремонт на още две.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Ясно
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg