Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Младежите подготвят активно провеждането на традиционния Екологичен фест в Града на розите

ekoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Пред казанлъшката Стена на доброволчеството се проведе поредното събитие, поощряващо работата по младежките политики в региона на Казанлък. Иностранните

участници в проект „Дълбоки корени” по програма „Еразъм+” бяха отличени за активната си работа по организиране на Екофестивала в Казанлък с грамоти, издадени от Община Казанлък и връчени от началник отдел „Стратегическо планиране и проекти” и експерта по „Младежките дейности” към Община Казанлък. Отличените младежи са доброволци на Младежкия център за развитие „Взаимопомощ“ по стратегическия доброволчески проект за организиране на деветото издание на Екологичен фестивал в района на града. Те са представители на Франция, Полша, Португалия, Италия, Финландия, Унгария, Румъния, Германия и Словения и са от месец в Града на розите, като ще прекарат тук общо два месеца. През този период те ще се опитат да привлекат вниманието на общността към екологичния проблем и възможностите за неговото решаване, като едновременно с това ще се запознаят с богатата българска култура. Традиционният Екофест ще се проведе от 4 до 7 юли в подножието на хълма Тюлбето.

Част от задачите на доброволците са да информират подрастващите за състоянието на природата и влиянието на човека над нея; за тази цел те презентираха фестивала в следните училища: „Св. св. Кирил и Методий", Средно училище "Екзарх Антим І ", Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, Националното училище по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов", ППМГ „Никола Обрешков” и ОУ „Георги Кирков”.

Добрите новини не се ограничават само до това, че се насърчава младежката активност на международно ниво, а постепенно се множат инициативите, обогатяващи социалния живот на Казанлък. Оказва се, че дванадесетте доброволци на „Взаимопомощ“, освен да лепят плакати и да правят еко-презентации в училищата, са се ангажирали и с организиране на „Езикови кафенета“, чрез които да запознаят казанлъчани с културата на своите страни и многообразието на Европа. Следващите езикови кафета са на 18 и 19 юни от 17:00 ч. в Общинска библиотека „Искра” с откриване на изложба със студентски плакати на тема „Чехия и чехите в моите очи“.

dobr

 

 

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Предимно слънчево
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: северозапад
Сила: умерен, 5.5 m/s

Времето със sinoptik.bg