Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Възпитаниците на кака Валя пишат и два романа

prizГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Богат урожай от престижни награди зарадва младите автори от клуба по творческо писане „Светлини сред сенките” с ръководител Валя Димова при ОДК „Св. Иван Рилски”.

От НК „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, организиран от НДД и МОН, наградените „светлинки” са четири. Йоана Маркова е отличена с първа награда. Втора награда заслужи Фая Гератлиева, а с трети призове са София Маркова и Геновева Трифонова. От НК „Възкресение Христово”, организиран под патронажа на Патриарх Неофит, с първо място е десетгодишният Борис Йовчев. В същата възрастова група Милла Рачева, също на 10 г. е с поощрителна награда. Във трета възрастова група Кирил Димов спечели Специална патриаршеска награда за есето си „Възкресението днес”.

От НК „На мира в света”, в първа възрастова група, с трето място и бронзов медал е отличена Геновева Трифонова, във втора възрастова група Кирил Димов е класиран на 2-ро място. От НК „Моят любим национален герой”, на второ място се класира Фая Гератлиева; Милла Рачева и Борис Йовчев са с поощрителни награди. В трета възрастова група, на трето място е класирана Сабел Гератлиева.

От Националния конкурс „Казанлъшка роза”, на тема „Приказка за розата”, наградените светлинки с първо място са Георги Иванов, Диан Драгнев, Фая Гератлиева, Йоан Иванов, на второ място се класираха Версавия Янкова, Йоана Маркова, Геновева Трифонова, Лъчезар Йорданов и Сюзън Гератлиева, с трети места са Калоян Желев и Мартин Минев; Милла Рачева спечели Специалната награда на журито, Поля Лалева взе Специална награда на ОБ ”Искра”, със Специална награда на фондация „Човешка библиотека” е Вилиана Коцева, а наградата за най-малък участник грабна петгодишният Атанас Бранчев.

Кирил Димов, който за поредна година беше лауреат на конкурса „Искри” на БНР, участва на живо в предаването, заедно с двайсетте отличени от 36-тото издание деца и сподели причините да напише произведението си, посветено на сбогуването с детството.

От литературния конкурс, организиран от Община Казанлък и посветен на 23-ти пехотен Шипченски полк, наградените „светлинки” са четири. Това са Милла Рачева, Фая Гератлиева, Геновева Трифонова и Мартин Минев.

Децата и младежите от клуба ще използват лятната ваканция, за да работят усилено по двата романа, които са започнали да пишат през учебната година.

 

 

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>7°C
Предимно облачно
Температура: 7°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: северозапад
Сила: полусилен, 9.0 m/s

Времето със sinoptik.bg