Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

„Портфолио“ е нарекъл Кирил Кацаров своята самостоятелна изява

kikГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На 21. юни от 18 часа е началото на вернисажа на първата самостоятелна изложба на Кирил Кацаров. Младият художник учи „графичен дизайн“ в Националното училище по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов”.

Заниманията му с фотография са тясно свързани с увлечението и обучението в областта на изобразителното изкуство, започнало от ранна детска възраст в семейство на художници. Вече 18-годишен, Кирил Кацаров има участия и изяви в редица инициативи, конкурси, изложби, пленери и форуми като фамилния проект „Пътища“ – Жеравна 2018, съчетал живопис, текстил и фотография; Есенен салон на художниците – Казанлък и Първи фотосалон – Казанлък 2018, организиран от Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Международните му участия са в Русия, Украйна и Гърция.

Кирил Кацаров е два пъти стипендиант на фондация “Комунитас” и нейните "1000 стипандии". През 2019 г. официалният сайт на италианското издание на “Vogue” публикува негова фотография.

„Светът на изкуството ми е познат от дете. Започнах да рисувам заедно с малките възпитаници на фамилната школа „Арт-линия“, още тригодишен. Щастлив съм с атмосферата на нашия град, известен като Град на стоте художници, това вдъхновява и мотивира младите дарования на Казанлък да търсят своите пътища в творчеството“, споделя Кирил.

Вдъхновението той търси навсякъде, защото вярва, че всичко около нас е творение в някаква форма. Затова експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники. Страстта по фотографията при него се засилва през последните години.

Направленията, по които работи сега, са в сферата на Digital Art, колажа, аналоговата фотография, модата и графичния дизайн. Твори и в областта на изобразителното изкуство - акварел, масло, акрил. Всъщност, неговата изложба ще покаже портфолиото от творби, с които Кирил ще кандидатства в Художествената академия на Айндхофен.

 

 

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg