Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

В общината е изградена система за градско видеонаблюдение

videГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В община Казанлък със съдействието на „А1 България“ е изградена система за градско видеонаблюдение от тип end-to-end. В този случай говорим за цялостна система за

видеонаблюдение с централизирано управление и аналитични функции, осигуряваща възможност на компетентните органи за предприемане на превантивни действия. Системата включва 34 камери, 5 от които разполагат със система за разпознаване на регистрационни номера. Благодарение на този тип системи в други общини в страната са залавяни или предотвратявани редица престъпления посредством разпознаване от системата на автомобилни номера – камерите разпознават автомобилни номера на колите, преминаващи през всеки от изходите/входовете на града с точност от над 97% дори при скорост от 120 км/ч.

Системата за видеонаблюдение включва и предупреждение при навлизане на издирвани автомобили в дадена зона. Предлага и справки по автомобилни номера за влизане и излизане в зоната с видео клип от съответното събитие. Данните от видео архива, както статистическите данни от анализа се обработват и съхраняват в два независими data центъра, собственост на А1 и се съхраняват за период от 30 дни.

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Слънчево
Температура: 8°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: юг
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg