Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ултрамаратонецът бе най-възрастният участник в старопланинския преход „Верея 2019“

radГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По 46-километровото трасе на републиканския нощен поход „Верея 2019“ тази година от местността „Предела“ в Прохода на републиката стартираха 72-ма ентусиасти на различни възрасти от цялата страна. До гара

Кръстец достигнаха всички, а до хижа „Бузлуджа“ – 69 човека. Финалната линия в подножието на Паметника на свободата на Шипка прекосиха 51туристи, като това е рекорден брой на завършилите участници. Всеки един от тях получи специално изработена тениска с паметен надпис. Най-възрастният участник бе неуморният казанлъшки ултрамаратонец – 71-годишният Ради Милев.

„Завърших нощния поход за пореден път – удовлетворен, съхранен, зареден, верен на принципа си: Никога на макс! След като завършиш, трябва да можеш да продължиш. Продължавал съм. Връщам се от Шипка до Бузлуджа, придружавам колеги, познати, непознати и финиширам отново с тях. „Финиширал“ съм по 4 пъти. Но това не е важно. Правя го вече 20 години…“ – сподели след туристическото предизвикателство атлетът.

Новото тази година, през погледа на Ради: още по-добра маркировка и организация на проявата; поздравления за организаторите ТД „Сърнена гора“ от Стара Загора! Второ - изключително много млади хора – още веднъж поздравления за организаторите и младите туристи от дружеството им! И трето - най-висок процент на завършилите, независимо, че повече от 50% от стартиралите участват за първа година.

Като съпътстваща акция на нощния поход – 76-годишен ветеран тръгва от Ст. Загора и пристига на прохода „Шипка“, но по шосето. Символично той също минава прехода, изминава даже 15 км повече.

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg