Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Екология, концерти, филми и състезания са изпълнили програмата на форума, който се открива днес

ekoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшкият Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ очаква гости от цялата страна за участие в деветото издание на превърналия се в традиция “Еко фест”, който ще се състои

от 4. до 7. юли. Традиция от самото начало на фестивала през 2011година е организирането на къмпинг, като тази година отново се очакват посетители от цялата страна, защото заедно е по-весело. Във феста ще се включат и 12 доброволци от Франция, Полша, Португалия, Италия, Финландия, Унгария, Румъния, Германия и Словения по програма „Еразъм +“. Младежкият форум за втора година се провежда в околността на Града на розите, на поляната северно от тенис-кортовете, по пътя към с. Енина. Освен шанса да сме полезни на природата, събитието ще предложи и доста забавления, които да вдигнат адреналиновите нива на всички участници. Програмата на феста е богата на предизвикателства, като най-забележителните сред тях са: концерт на група „Le’Push”; лятно кино; огнен хепънинг „Озарение“; концерт на група „D.VINE”; парти с DJ VaGro ( Васко Громков); конна езда; разходка с бъги. Разбира се, „Взаимопомощ“ не са забравили за чистенето на парк „Тюлбето“, нито за работилничките, които могат да забавляват малчуганите, а тази година са организирали и „Екологична точка“, където можем да оставим pet капачки и стар текстил за рециклиране, за да получим малка изненада.

Фестивалът ще бъде открит в четвъртък в 10 часа с работно ателие за хора с увреждания. По същото време ще започне и изграждането на арт инсталация - куполна къща и младежкия лагер. Вечерта, след концерта на група Le’Push, ще бъде прожектиран филмът „Какво е щастието”, изработен от бивш доброволец. На следващия ден предстоят още екологосъобразни дейности, като обучението по рециклиране на хартия и направа на бижута с деца от ДГ „Буратино”. Паралелно ще бъде представена и дейността на СНЦ "Зелени Балкани" и техния Спасителен център за диви животни в Стара Загора. Ще присъстват и спасени редки птици от центъра, които ще бъдат представени на гостите на Екофеста. В събота ще се проведе волейболен турнир за деца на възраст 12 - 13 години. Следобеда ще има работни ателиета на международните доброволци. Ще има и презентация, посветена на българския квасен хляб с участието на сдружение "Традиции за бъдеще". В неделя отново е предвидено почистване. Фестивалът е съпричастен към каузата "Капачки за Казанлък". Носете си палатки, храна и бъдете в добро настроение!

 

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Предимно облачно
Температура: -1°C
Усеща се като: -4°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg