Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

10-годишният римлянин Томас Виргили написа „Спасителите на тъмната луна“

tomasГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Томас Едоардо Виргили е 10-годишен римлянин, който обича да пише и рисува – досущ като своя пра-чичо, известния Чудомир. Нещо повече - малкият Томас вече рисува и

репродукции на най-известните картини на Димитър Чорбаджийски. Момчето от Рим си пада и по театъра, като организира истински куклени театрални постановки с кукли, изработени от неговите ръце. Томас обича България и говори български език, защото наполовина е българин. Когато гостува в родния град на майка си Антония Илинова - Казанлък, той непременно посещава и литературно-художествения музей „Чудомир“. Причината – неговата майка е пра-пра-внучка на известния учител Георги Чорбаджийски, брат на Чудомир. „Обременен“ наследствено с толкова таланти, Томи вече написа и издаде първата си книга, която носи мистериозното заглавие „Спасителите на тъмната луна“. Любопитен момент е, че автор на илюстрациите на тази книжка-оцветявка е един негов батко и братовчед – Георги Антонинов Гечев. Той е професионален художник, след това е специализирал и в Колежа по дигитални изкуства в Торонто; понастоящем се занимава с кино-монтаж, снима и собствени късометражни филми.

И така, премиерата на тази интригуваща детска книжка е насрочена за 11 юли от 10 часа в музея на Чудомир. При представянето ѝ специално участие ще вземат и казанлъшките актьори Георги Атанасов и Десислава Вулева. Заповядайте!

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>19°C
Слънчево
Температура: 19°C
Усеща се като: 19°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.3 m/s

Времето със sinoptik.bg