Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Съборетините се намират в района на Старите лозя и селище „Копринка“

star

На два фронта Община Казанлък започна премахване на незаконни и опасни постройки от днес. В местността „Старите лозя”, северно от квартал „Изток”, започна събарянето на незаконни допълващи постройки, вилни

сгради, с квадратури от 20 до 35 квадрата, навеси и други. В местността живеят главно роми, голяма част от които са собственици на имотите, продадени им от граждани, които са имали вили и към днешна дата разполагат с нотариални актове. Друга част са наематели с разрешение на собственика на имота. Изпълнени са процедури по уведомяване на собствениците, започнати през 2018 г., връчване на заповедите за доброволно премахване и след изтичането на указания срок и констатирано бездействие допълнителните пристроявания подлежат на принудително премахване. Проверките на Община Казанлък са редовни и постоянни, както и заради сигнали от жители на съседния квартал „Изток” и ще продължат.

Опасна общинска сграда в Язовирното селище на язовир „Копринка” също бе премахната днес. Тя е построена през 1948 година. Нарочна комисия от Общинска администрация е обследвала сградата неколкократно, последно през месец април 2019 година. Сградата е окачествена като опасна за здравето и живота на хората заради естественото ѝ износване и компрометиране на основната конструкция. Старата постройка е с площ около 260 квадратни метра. Назад в годините сградата е отдавана от Община Казанлък под наем, но след определянето ѝ като опасна тази практика е прекратена.

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Предимно облачно
Температура: -1°C
Усеща се като: -4°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg