Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Изложбата гостува за Тракийските празници на Казанлък

plaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Пътуващата селекция „Избрано“ на Международния фотосалон „Пловдив 2019" гостува в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от

27. август до 10. септември.  Форумът се провежда под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство - FIAP, Фотографско общество на Америка - PSA, Фотографското общество на Гърция- HPS и Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“.

Изложбата с отличени фотографии от Салона има премиера в края на юни в Пловдив като част от десетото юбилейно издание на Европейския месец на фотографията - 2019, организиран от Фотографска Академия. Връчването на наградите става в Цар Симеоновата градина. През следващите месеци експозицията е показана и в Габрово и Пазарджик.

4 006 броя фотографии постъпват за селекция в шестте раздела на тазгодишното издание на конкурса. Компетентно жури е с председател Рикардо Бузи, MFIAP, EFIAP/p, HonEFIAP, Президент на FIAP борд на директорите от Италия. Журирането е сложно, продължава цели пет дни. Във финалната селекция остават 949 фотографии, дело на 246 участника от 39 страни на пет континента. Раздадени са повече от 160 отличия. Най-високо са поставени творбите на 103 фотографи от 30 държави. Официалният знак на FIAP за най-добре представилия се автор на салона – светло синя FIAP значка, печели Марсел Ван Балкен от Холандия.

Родните фотографи тази година бележат най-силното си участие в Салона от всички шест издания до сега - 38 автори печелят общо 62 награди. Тези престижни отличия са достояние на фотографи от различни български градове, сред които е и Казанлък. Участничката в тазгодишния пленер „В Долината на розите“ - Таня Маркова се представя в Салона с лауреатската си „златна“ снимка. Нейната фотография също е част от избраните за експозицията в Казанлък, която ще покаже и местни автори от национална величина, като Пламен Петков, носител на две „злата“ и една синя лента от Салон „Пловдив 2019“. Други двама казанлъчани, малко познати до момента, са отличени с бронзови медали – Николай Тенев и Ениз Караджа. Публиката в Музея на фотографията ще види и техните работи в „Избрано“.      

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>7°C
Предимно облачно
Температура: 7°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: северозапад
Сила: полусилен, 9.0 m/s

Времето със sinoptik.bg