Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Трупата ще постави спектакъл, вдъхновен от поезията на Шарл Бодлер

bodlerГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Осем проектни предложения са одобрени от журито на Конкурса за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. На втора

позиция в класирането с 88 точки е проектът „Цветя на злото, Изкуственият рай“ на казанлъшкия общински театър „Любомир Кабакчиев“. Той е вдъхновен от стиховете и поемите на скандалния за своя ХIХ век и актуален и за нашия ХХI век френски поет Шарл Бодлер.

И още едно казанлъшко участие в този конкурс – сред одобрените е и проектното предложение „Нощта преди Албена“. То е свързано с поставянето на едноименната пиеса на Димитър Кабаков, директор на казанлъшкия театър, на сцената на частния столичен театър „Креди Арте“. Пиесата е по мотиви от театралното творчество на класика Йордан Йовков и на 9 септември ще има своето предпремиерно представление за казанлъшка публика на открито, в одухотвореното пространство на Алиолувата къща. Другите нови заглавия в афиша на театър „Л. Кабакчиев“ са „Асансьорът“ от дисидента Георги Марков и „Заговорът на Калигула“ от Стефан Цанев.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 3°C
Вятър: север
Сила: слаб, 4.1 m/s

Времето със sinoptik.bg