Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Да ги посрещнем довечера пред Царската чешма

ikonaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

След като хиляди старозагорски миряни се поклониха пред чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна, кортежът днес ще

отпътува за Казанлък. На 9. септември те ще бъдат посрещнати от казанлъчани в 16:45 часа до Лъвовата чешма в центъра на града. От там литийното шествие със светините ще премине по бул. „Княз Александър Батенберг“ до храма „Успение Богородично“. Поклонението в този храм е предвидено до 12. септември, след което чудотворните икони ще гостуват в още три казанлъшки православни църкви: на 12. – 14. септември в „Свети Иоан Предтеча“, на 14. септември в „Свети пророк Илия“, на 15. септември в „Света Троица“.

Светините ще останат в Казанлък до 17. септември, след което заминават за Павел баня, а оттам за – Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли и Свиленград. Те ще бъдат върнати в престолния град на епархията Стара Загора в навечерието на празника на града. На 4. октомври в 17:00 часа ще започне вечерно богослужение, а в празничния 5. октомври Старозагорският митрополит Киприан ще оглави Божествената света литургия, която ще започне в 9:00 часа в Катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Поради големия интерес на православните християни към чудотворните икони, след това те ще отпътуват и за Шипка, Мъглиж и Раднево.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>7°C
Предимно облачно
Температура: 7°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: северозапад
Сила: полусилен, 9.0 m/s

Времето със sinoptik.bg