Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Италианският град Матера е европейска столица на културата

materaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Каменната Матера - другата, освен българския Пловдив, европейска столица на културата, ще бъде показана в Казанлък с изложба на италианката Дениз Мацарела в Музея на

фотографията. Изложбата се открива на 12-и септември от 18 часа и е плод на сътрудничеството между Пловдив и Матера, както и на добрите културни връзки между Италианския културен институт и казанлъшкия фото–музей. Посетителите на експозицията могат да документират срещата си с нея пред любимите си фотоси от подредбата и така да участват с авторска снимка в специален фотоконкурс под името „Пловдив – красотата на детайла“.

„Матера – нюанси“ е четвъртата изложба, която Музеят на фотографията открива съвместно с Италианския културен институт – София. Тя се реализира и с подкрепата на Общински институт „Старинен Пловдив“. Премиерата на изложбата бе в Балабановата къща тази пролет. Експозицията въплъщава съвременното усещане за Матера – място, населявано още преди 8 хиляди години, известно и сега със запазените си уникални, вкопани в скалите пещерни жилища. В своята „Матера – нюанси“, авторката Дениз Мацарела показва своите преживявания, запечатали вечността на камъка в кратките секунди на фотографското заснимане. Близо 30 черно-бели фотоси ще види публиката на Музея на фотографията в Казанлък в изложбата.

Събитието „Матера – нюанси“ е и място, което посетителите на изложбата могат да превърнат в нещо повече от съпреживяването, породено от качествена фотография, вярват организаторите на фото-конкурса „Пловдив – красотата на детайла“. Условията за участие са - снимката да бъде авторска, да не бъде публикувана до момента, да е направена от посетител на възраст над 18 години и да бъде изпратена на организаторите до 30-и септември тази година. Авторските права върху снимките не се прехвърлят на организаторите и остават на техните автори. В същото време, приемайки регламента на конкурса, участниците в него дават и съгласието техните работи да се публикуват в сайтовете: www.oldplovdiv.com; www.visitplovdiv.com и www.iicsofia.esteri.it.

Отличените в конкурса ще получат наградите си в Стария град на Пловдив на 3-и октомври.

Организаторите призовават:

  1. Посетете изложбата на Дениз Мацарела! Направете си селфи снимка с любимата си фотография от изложбата!
  2. Направете снимка с детайл от град Пловдив, не по-малка от 5 MB! Озаглавете фотографията или обяснете в кратък текст (максимум 200 знака), смисъла на фотоса;
  3. Изпратете снимката и заглавието/текста към нея на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.до 30–и септември. В същия имейл, изпратете прикачена и селфи снимката.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 3°C
Вятър: север
Сила: слаб, 4.1 m/s

Времето със sinoptik.bg