Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното воинство

voiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри днес, 14. септември, втория Национален събор на запасното воинство. Той бе посрещнат с почетен караул от 61-ва

Стрямска механизирана бригада в местността „Крънска кория”, където се провежда съборът. Организатори на събитието са Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и Община Казанлък. В различните прояви по време на събора на 14. и 15. септември ще се включат военнослужещи от 68. бригада „Специални сили“ и 61. Стрямска механизирана бригада. В първия ден военнослужещите от Специалните сили ще демонстрират способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и в директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“. На 15. септември военнослужещите от 61. механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. Участниците и гостите на събора ще могат да разгледат и изложбите на военно облекло, старинно оръжие и символи, на самолетни и корабни модели, както и водолазно оборудване.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. Вчера в Дома на културата на „Арсенал“ се проведе конференция на тема „Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната“. Тя бе организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Военна академия „Г. С. Раковски“ и бе под патронажа на министъра на отбраната.

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>17°C
Предимно слънчево
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: юг
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg