Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

„Бабс бг” спечелиха Специалната награда на фестивала „Life is beautiful”

babГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшката рок групата „Бабс бг” бе удостоена със Специалната награда на Международния фестивал за култура и спорт „Life is beautiful“, който се проведе за седми път във Варна. „Бабс бг” се представиха

с три адаптирани на български език песни на текстописеца Петър Москов, аранжирани от Боян Христов. Диплом и статуетка журито присъди за атрактивните изпълнения на хитовете „Две сплетени ръце“ (бг-интерпретацията на „Like а Prayer“ на Мадона), „Сякаш пак съм момиче” (от филма „Флашданс“ – „What а Feeling“) и „Съседска война“ (на „Куин” - I Want To Break Free). Хитовите изпълнения на рок бабите от Казанлък вдигнаха на крака публиката в Античния театър в „Златни пясъци”, която танцува и пя с тях, аплодирайки ги горещо.

„Радвам се, че „Бабсбг” спечелиха специалния фестивален приз, взривиха публиката с настроение, сдобиха се с много нови приятели, така че щастливи откриваме новия творчески сезон”, коментира ръководителят на групата Стоян Петров.

Във фестивала участваха представители от Австрия, Хърватия, Казахстан, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Словакия, Украйна, Босна и Херцеговина. Изданията са насочени към хора от третата възраст с цел провеждане на различни културни и спортни прояви, благодарение на които не само се опознават традициите и обичаите на различните страни участнички, но и се създават нови приятелства и възможности за разширяване на международната инициатива „Life is beautiful”.

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>10°C
Облачно
Температура: 10°C
Усеща се като: 10°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg