Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Стопаните от територията на община Казанлък ще получат по 300 лева

praseГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Във връзка с епидемията от африканска чума утре, 16. октомври /сряда/ от 10:00 ч. в сградата на Община Казанлък ще се дават обезщетения. Областна дирекция по безопасност на храните,

със съдействието на Община Казанлък, започва парично изплащане на компенсации за заклани прасета на територията на община Казанлък към собствениците, които не са декларирали банкова сметка. За целта кметствата по населени места поименно трябва да уведомят общо около 200 стопани, които подлежат на обезщетяване в размер на 300 лв., на ръка, за дейностите по почистване и дезинфекция на стопанствата си.

Стопаните по населени места са поканени в Ритуалната зала в сградата на Община Казанлък от 10:00 ч. тази сряда през целия ден, за да получат компенсациите от Областна дирекция по безопасност на храните. Кметствата по места трябва поименно да уведомят хората да носят лични документи. От ОДБХ – Стара Загоря уточняват, че стопаните, които са предоставили банкова сметка ще получат парите си по нея.

„Гарантираме, че стопаните, които отговарят на условията за парично подпомагане, ще получат полагащите им се средства“, каза директорът на ОДБХ д-р Дамян Миков.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>32°C
Предимно слънчево
Температура: 32°C
Усеща се като: 32°C
Вятър: север
Сила: умерен, 7.0 m/s

Времето със sinoptik.bg